Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση-«πιλότο» υπέγραψε η ΔΕΥΑΛ με τους εργαζομένους της

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΔΕΥΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2021 16:00

Η πρώτη ΔΕΥΑ στην Ελλάδα που υπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με τους εργαζομένους της, είναι η ΔΕΥΑ Λάρισας.  
Οι δύο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε συμφωνία και επήλθε το θεμιτό αποτέλεσμα.


Χθες και μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Αχιλλέας Μητράκος υπέγραψαν, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ τη σύμβαση, η οποία αναμένεται ν’ αποτελέσει «πιλότο» για άλλες ανάλογες συμβάσεις.
Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δημήτρης Μαβίδης, ο γενικός διευθυντής Δημήτρης Σαββοργινάκης, η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας Ζωή Γκουβατζή, η νομική σύμβουλος της επιχείρησης Αθηνά Μαυραντζά και από την πλευρά του σωματείου των εργαζομένων οι: Ν. Κοσμάνος, αντιπρόεδρος, Αρ. Παπανικολάου, γενικός γραμματέας, Π. Μπακλέζος, ταμίας και Χρ. Γκουρομπίνος, μέλος.
Κατά την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης και από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές τονίστηκε ότι «με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται η επιδίωξη όλων των μερών στην ανάγκη λειτουργίας της επιχείρησης με τον πλέον εύρυθμο τρόπο» και «διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα με σύγχρονο τρόπο». Επιπροσθέτως επισημάνθηκε ότι οι προβλέψεις της νέας σύμβασης «καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους».
Αξίζει να επισημανθεί πως η υπογραφή της νέας σύμβασης επετεύχθη μέσα σε καιρούς λιτότητας και περικοπών, ζοφερούς για τις επιδιώξεις των εργαζομένων και καταδεικνύει πως τέτοιου είδους συμφωνίες επαναφοράς της αρχής της συλλογικής διαπραγμάτευσης διαμορφώνουν τους όρους για μια αίσια πορεία της ΔΕΥΑΛ και στο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass