«Λόγω πανδημίας η καθυστέρηση πληρωμών προγραμμάτων ανέργων»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΝ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΕ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 15:40

Στον αυξημένο όγκο δραστηριότητας της αρμόδιας υπηρεσίας σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας λόγω κορονοϊού, αποδίδει ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των ποσών ενισχύσεων στις ωφελούμενες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βασίλη Κόκκαλη.


Υπενθυμίζεται πως ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλέστηκε καταγγελίες Λαρισαίων εργοδοτών και ζήτησε στις αρχές του τρέχοντος μηνός από το κυβερνητικό στέλεχος να καταθέσει στοιχεία, ώστε να εξακριβωθεί, εάν πράγματι έχουν καταβληθεί τα ποσά ενισχύσεων σε όλους τους εργοδότες, αναφέροντας τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων και τον αριθμό των ωφελούμενων, καθώς και τα τελικά ποσά που απορροφήθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Στην απάντησή του ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος που σημειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Λάρισας, σας γνωστοποιούμε ότι αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αυξημένο όγκο δραστηριότητας της υπηρεσίας ΚΠΑ2 Λάρισας, τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της λόγω Covid-19, σε συνδυασμό με την υποστελέχωσή της. Η διοίκηση πάντως του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας επιλήφθηκε άμεσα του θέματος των καθυστερήσεων με τη συνδρομή υπηρεσιών ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της εν λόγω Περιφερειακής Διεύθυνσης, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα των πολιτών και να εξομαλυνθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατόν». Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης σχολιάζει πως «η παραδοχή από πλευράς υπουργού του προβλήματος και η δέσμευσή του για διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εμείς εν τω μεταξύ, θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass