«Η δημοτική αρχή επενδύει στους νέους ανθρώπους»

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 15:40

Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, παρουσίασαν φορείς της Λάρισας, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που οργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λάρισας.


Στη διαχείριση της κατάστασης, όσον αφορά τη στήριξη των επαγγελματιών, αναφέρθηκε σε τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Θάνος Αδαμόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Μετά την απώλεια της ίδιας της ζωής, η πιο σημαντική επίπτωση της πανδημίας είναι στην οικονομία. Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Λαρισαίων αφουγκράστηκε από την πρώτη στιγμή τη δεινή οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τούς ενίσχυσαν οικονομικά λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, όπως: Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων.
Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%».
Παράλληλα, επισήμανε πως «στόχος του Δήμου μας είναι με τη λήξη της πανδημίας και με την επιστροφή στην κανονικότητα να δοθεί βήμα και φωνή στους νέους της πόλης. Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η επένδυση στους νέους ανθρώπους αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές που μπορεί να κάνει ένας Δήμος.
Μια σύγχρονη κοινωνία χρειάζεται τον δυναμισμό και το όραμα των νέων. Το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση συγκεκριμένης στρατηγικής έγινε με τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, το επόμενο είναι να δοθούν χώροι για τις συναντήσεις των νέων, για την ανάπτυξη των ιδεών τους και την υλοποίησή τους από τη Δημοτική Αρχή για να αποκτήσουμε μια καλύτερη πόλη για όλους.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας απαρτίζεται από εξαιρετικούς νέους και νέες με πάθος για αυτό που κάνουν και είμαστε εδώ για να τους ακούσουμε, για να οραματιστούμε μαζί τους, για να πάρουμε την ώθηση για μια Λάρισα έτσι όπως τη θέλουμε».  Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση είχε θέμα «Επιχειρηματικότητα στην τοπική κοινωνία εν μέσω πανδημίας»- «Προσεγγίζοντας την επόμενη μέρα» και μεταξύ άλλων μίλησαν: ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ Μιχ. Σακελλάρης, η Αργυροπούλου Λώρα, Marketing & Communication Strategist, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαρ. Παπαδόπουλος, ο Γιαλαμάς Ιωάννης, Operations Manager @ Dr.Button, ο Μεταξάς Θεόδωρος, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης Τμήμα Οικονομικών, ΠΘ και δ/ντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» του ΠΘ κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass