Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ «DRIVE THROUGH»

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 16:20

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», μεθαύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου τις ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας.


Η διανομή αφορά οικογένειες με τέκνα έως 17 χρόνων. Θα διανεμηθούν τα ακόλουθα προϊόντα: Αλεύρι Σίτου, Γάλα Μακράς Διάρκειας, Ελαιόλαδο, Ζυμαρικά, Μαρμελάδα, Μέλι Ανθέων, Πραλίνα Φουντουκιού, Οδοντόβουρτσα, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης και Σκόνη για πλύσιμο Ρούχων. Ειδικά για τις οικογένειες με τέκνα έως 2 χρόνων θα διανεμηθούν συμπληρωματικά τα κάτωθι προϊόντα: Γάλα Εβαπορέ, Κρέμα Δημητριακών, και Κρέμα Ριζάλευρο.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δεν φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ «DRIVE THROUGH»
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου έτσι ώστε:
Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματά τους.
Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου: Στην πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίησή τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ - παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας ολοκληρώνουν τη διαδικασία.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
Κατά την ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει τη δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.
Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ:
* Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’ 1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα).
* Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κ.τ.λ.).
Πληροφορίες στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων: 2410-680.243. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Παλαιομήτρος Ευάγγελος, Δαλακώνη Κερασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass