«Ερήμην των δημοτών αποφασίζει το Δ.Σ. Τεμπών»

Την παραχώρηση έκτασης 135 στρ. για φ/β πάρκο σε συνεδριάσεις μόνο για δημοτικούς συμβούλους καταγγέλλει η παράταξη Κολλάτου

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 16:25

Στα …κρυφά, τουλάχιστον από τους δημότες της, συνεχίζει να συνεδριάζει του Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών, και να λαμβάνει αποφάσεις επί σοβαρών θεμάτων, όπως αυτή της περασμένης Τρίτης, κατά την οποία υπερψηφίστηκε πρόταση της πλειοψηφίας για την εκμίσθωση έκτασης 135 στρ. για 35 χρόνια σε εταιρεία με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου.


Όπως καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, στις διαδικτυακές συνεδριάσεις έχουν δυνατότητα πρόσβασης μόνο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα η «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης στον Δήμο Τεμπών», επισημαίνει τη σπουδή της δημοτικής αρχής να επαναφέρει ένα θέμα για το οποίο πριν ενάμιση χρόνο είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής:
«Λόγω της πανδημίας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι εφικτή η διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών.
Όλο αυτό το διάστημα έχουμε θέσει επανειλημμένα το θέμα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων μέσω του διαδικτύου ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες μας να τις παρακολουθούν και να ενημερώνονται για θέματα που συζητούνται αλλά και για τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων. Η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε και επικαλούμενη την εγκύκλιο περί Covid-19, στην ουσία αποκλείει τους δημότες από την άμεση ενημέρωσή τους, μην παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ακούσουν τις εισηγήσεις, τις τοποθετήσεις καθώς και τις προτάσεις των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συζήτηση ενός σοβαρού θέματος κατά την τελευταία συνεδρίαση (16-2-2021) περί «Πρόθεσης εκμίσθωσης χώρου στη θέση «Κορυφή», κτηματικής περιφέρειας Καλοχωρίου-Χειμαδίου για την εγκατάσταση Φ/Β πάρκου».
Κατά τη συζήτηση τού θέματος η Δημοτική Αρχή με ψήφους 11 θετικών έναντι 8 αρνητικών (των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων) αποφάσισε την πρόθεση εκμίσθωσης του χώρου στη θέση «Κορυφή» 135 στρεμμάτων, δεσμεύοντας ταυτόχρονα έκταση 600 στρεμμάτων στην επίμαχη περιοχή. Σε μία κλειστή συνεδρίαση 20 περίπου ατόμων, αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του δημάρχου, η εκμίσθωση της συγκεκριμένης περιοχής για 25 χρόνια με τη δυνατότητα παράτασης κατά 10 έτη (25+10). Θυμίζουμε ότι το θέμα της εγκατάστασης Φ/Β πάρκου στην ΤΚ Καλοχωρίου-Χειμαδίου μας απασχόλησε δύο φορές από τον Οκτώβριο του 2019. Στην 1η συνεδρίαση το Δ.Σ. με την υπ. αρ. 152/2019 απέρριψε με 13 αρνητικές έναντι 11 θετικών ψήφων, γνωμοδοτώντας αρνητικά σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Τον Φεβρουάριο του 2020, επανήλθεη εταιρεία με αίτημά της παραθέτοντας υποτίθεται νέα στοιχεία που αφορά το ιδιοκτησιακό στη θέση «Κραταιά», σε άλλη δηλαδή περιοχή.
Μία πλήρη κατά την άποψή μας φαρσοκωμωδία.
Είχαμε τονίσει ότι το Δ.Σ. εμπαίζεται. Είχαμε δηλώσει ότι η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα χωρίς λόγο και αιτία και προσπαθεί -έχοντας αυτή τη φορά την πλειοψηφία- να ικανοποιήσει την αίτηση της εταιρείας η οποία επιδεικτικά αγνόησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Σεπτέμβριο του 2017. Στη 2η συνεδρίαση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαμε από την ψηφοφορία του θέματος, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν έλαβε υπ’ όψιν ούτε τις 100 και πλέον υπογραφές δημοτών μας που έχουν κτήματα περιμετρικά του χώρου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Φ/Β πάρκο και ήταν αντίθετοι.  Γι’ αυτό λοιπόν θεωρούμε επιβεβλημένη τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, ώστε οι δημότες να λαμβάνουν γνώση των θεμάτων που έρχονται προς συζήτηση και αφορούν την καθημερινότητά τους και την εν γένει παραγωγική τους δραστηριότητα.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, έστω και τώρα, προχωρήστε στις ζωντανές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του Δήμου, αναβαθμίζοντας αφενός το κύρος τους και αφετέρου παρέχοντας τη δυνατότητα στους δημότες να ενημερώνονται και να συμμετέχουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass