Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαίωμα για όλους ο αθλητισμός

Αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Θεσσαλίας για τη θετική ψήφο της για τα έργα στο ΕΑΚΛ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 17:15

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, -αναφέρει ανακοίνωσή της- ψήφισαν θετικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την πραγματοποίηση δύο αναγκαίων έργων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας (ανακαίνιση του βοηθητικού γηπέδου του σταδίου Αλκαζάρ και τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στίβου στο στάδιο Αλκαζάρ), μακριά από τη λογική των άλλων παρατάξεων που συνδέουν τις αθλητικές υποδομές με την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.


Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι αυτά τα έργα και πολλά άλλα που χρονίζουν χωρίς να γίνονται, δεν είναι χάρισμα κανενός προς τους αθλητές, προπονητές και αθλητικά σωματεία της πόλης, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΓΓΑ, που πρέπει να τα χρηματοδοτούν, να τα κατασκευάζουν και να τα συντηρούν, δίχως να επιβαρύνουν για όλα αυτά και για τη χρήση τους, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τις οικογένειες των αθλητών, αλλά να τα διαθέτουν δωρεάν με προγραμματισμό και ευρύτερα στη νεολαία και στον λαό.
Βεβαίως αυτά τα δύο έργα, δε λύνουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το στάδιο Αλκαζάρ, το παλιό κλειστό γυμναστήριο, η αίθουσα βαρέων αθλημάτων, το κλειστό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Λάρισας και γενικότερα πολλές υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία. Όλες αυτές τις ελλείψεις και τα προβλήματα, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση άμεσα να τις αντιμετωπίσει με τη χρηματοδότηση και την κατασκευή των απαραίτητων εργασιών και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, χωρίς καμία επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων και των αθλούμενων. Όπως υποχρέωσή της είναι να ενισχύσει ουσιαστικά τη λειτουργία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με κρατική επιχορήγηση και να σταματήσει την πληρωμή των αθλούμενων στους συλλόγους.
Επίσης υπάρχει άμεση ανάγκη για τη δημιουργία και νέων αθλητικών υποδομών από την Πολιτεία, χωρίς ΣΔΙΤ και επιβάρυνση του λαού ή των αθλούμενων, που δε θα απευθύνονται μόνο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, αλλά θα είναι ανοιχτές για όλη τη νεολαία και τον λαό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη οργανωμένων δωρεάν προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού.
Όλα αυτά -καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ- θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσουν και διεκδικήσεις τόσο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, των αθλητών, αλλά και των εργατικών, λαϊκών μαζικών οργανώσεων, της νεολαίας και του λαού της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα