Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρύθμιση της εισφοράς στελεχών των Ε.Δ.

ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΕΛΕΣΗΣ ΓΑΜΟΥ, ΖΗΤΑ Η ΕΣΠΕΛ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2021 16:00

Τη ρύθμιση της εισφοράς στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μετοχικό Ταμείο λόγω τέλεσης γάμου, ζητάει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ).
Η Ένωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι, το 2002 για τα στελέχη των Ε.Δ. που έρχονται σε γάμο, καταργήθηκε η υποχρέωση καταβολής (στο ταμείο ρους) χρηματικού ποσού ίσο με τον αντίστοιχο στον βαθμό τους βασικό μισθό.


«Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΠΕΛ, ότι «η κατάργηση της εν λόγω διάταξης χωρίς την πρόβλεψη κάποιας μεταβατικής διάταξης ή ρύθμισης - γέννησε μείζον ζήτημα άνισης μεταχείρισης για τα στελέχη που κατέβαλαν ή έχουν εκκρεμότητα καταβολής τής εν λόγω εισφοράς για την περίοδο 1980-2002. Τίθεται δηλαδή ευθέως ζήτημα παραβίασης της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών έναντι του νόμου.
Συναφώς σας γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω αδικία αμβλύνθηκε μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου (01/01/2017) και την ενσωμάτωση πολλών εκ των επιδομάτων στον βασικό μισθό, καθιστώντας δυσβάσταχτη την καταβολή της προαναφερθείσας εισφοράς λόγω γάμου.  
Ενώπιον αυτής της κατάστασης και με δεδομένη την οικονομική στενότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), προτείνει την εξέταση θέματος από τα Δ.Σ. των Μετοχικών Ταμείων, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τον υπολογισμό καταβολής του εν λόγω ποσού, σύμφωνα με τον βασικό μισθό που κατείχε το στέλεχος τον ημερολογιακό μήνα τέλεσης του γάμου (πριν το 2002).
Ως αντισταθμιστικό μέτρο επί της παραπάνω πρόβλεψης, θα μπορούσε να καθοριστεί η ρύθμιση του χρονικού διαστήματος για την οικονομική τακτοποίηση της οφειλής (είτε εφάπαξ, είτε σε ισόποσες δόσεις), επιφέροντας άμεσα αύξηση εσόδων των Μετοχικών Ταμείων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε την ΠΟΜΕΝΣ να λάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, προκειμένου να προωθηθεί αρμοδίως το ζήτημα και να ικανοποιηθεί επιτέλους το απολύτως δίκαιο και εύλογο αίτημα εκατοντάδων συναδέλφων» καταλήγει η ΕΣΠΕΛ.

Σχετικά Άρθρα