Στα χαρακώματα για τη μεταφορά στρατιωτικών

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 21:06

Μήνυση σε βάρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κατέθεσε προχθές, στην Αστυνομική

Διεύθυνση Λάρισας, ο Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων με αφορμή το θέμα της μεταφοράς στρατιωτικών στη Λάρισα. Η μήνυση υποβλήθηκε με το σκεπτικό της «υποκλοπής έργου των τουριστικών λεωφορείων», αλλά στην πραγματικότητα αποκαλύπτει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, καθώς εδώ και αρκετούς πλέον μήνες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού, έχει ανασταλεί κάθε δραστηριότητα στο σκέλος του τουρισμού και των αντίστοιχων μετακινήσεων (εκδρομές κ.λπ.) με δυσβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες του χώρου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα αναδείχθηκε όταν πρόσφατα διακόπηκε το δρομολόγιο που εκτελούσε υπηρεσιακό λεωφορείο της 1ης Στρατιάς μεταφέροντας καθημερινά Τρικαλινούς στρατιωτικούς, οι οποίοι υπηρετούν σε Μονάδες της Λάρισας.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτήν η εταιρεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, η «ΚΤΕΛ Τρικάλων Ανώνυμη Μεταφορική Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία» ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, πως δρομολογεί λεωφορείο της, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών που εργάζονται σε στρατόπεδα της Λάρισας.
Το δρομολόγιο εκτελείται μόνο τις καθημερινές, από προχθές Δευτέρα και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΤΕΛ «σε ειδική τιμή με ώρα αναχώρησης από τα Τρίκαλα τις 06:00 π.μ. ακολουθώντας τη διαδρομή ΣΜΥ (Τρίκαλα)-1η Στρατιά (Λάρισα)-Στρατόπεδο Μπουγά (Λάρισα)-Στρατόπεδο 303 ΠΕΒ (Λάρισα) και με επιστροφή στις 15:00 αντίστροφα».
Όπως σημειώνεται και στη μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων, το ΚΤΕΛ Τρικάλων «αποπειράται αυθαίρετα να βαφτίσει μία μεταφορά κλειστής ομάδας ατόμων, σε διανομαρχιακή υπεραστική γραμμή». Προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ανακοινωθέν από την εν λόγω εταιρεία δρομολόγιο, αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση/μεταφορά μίας μεμονωμένης ομάδας επιβατών, ήτοι των στελεχών των Ε.Δ. που κατοικούν στα Τρίκαλα και εργάζονται σε μονάδες των Ε.Δ. στη Λάρισα και όχι στην εξυπηρέτηση του γενικού συνόλου του επιβατικού κοινού. Ακολούθως, ο σκοπός του δρομολογίου αυτού δεν εφάπτεται της εκτέλεσης δημόσιας υπεραστικής συγκοινωνίας, αλλά συμπίπτει με τη μεταφορά κλειστής ομάδας επιβατών, η οποία εκτελείται βάσει ελληνικής νομοθεσίας μόνο με τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ.
Η πρότερη μεταφορά της ομάδας αυτής με στρατιωτικό όχημα ήταν θεμιτή, καθώς μεταφερόταν αποκλειστικά στρατιωτικό προσωπικό, η μεταφορά της όμως με λεωφορείο του ΚΤΕΛ υπό μορφή τακτικής δημόσιας διανομαρχιακής υπεραστικής γραμμής, αποτελεί εξόφθαλμη υποκλοπή έργου των τουριστικών λεωφορείων.
Ως εκ τούτων θίγονται κατάφορα τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του σωματείου μας, ως ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων» καταλήγει η μήνυση με τον Σύλλογο Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων να ζητά την εφαρμογή της νομοθεσίας «για την υποκλοπή μεταφορικού έργου».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass