Βραβεία «έξυπνου δήμου» στην Αγιά

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «BEST CITY AWARDS» ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2021 15:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Κορυφαία διάκριση για τον Δήμο Αγιάς, ο οποίος απέσπασε δύο χρυσά βραβεία σε αντίστοιχες κατηγορίες στον διαγωνισμό «Best City Awards 2020».


Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, επιβραβεύοντας την ποιότητα ζωής και την καινοτομία στις πόλεις. Στην πραγματικότητα τα βραβεία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόµα έργα που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.
Στον φετινό διαγωνισμό, ο Δήμος Αγιάς κατέκτησε δύο χρυσά βραβεία. Στην κατηγορία «Εργασίες διαμόρφωσης καταστρώματος με καινοτόμο υλικό», αλλά και για τη δημιουργία της πλατφόρμας «Υποστήριξης παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας #μένουμε_ενεργοί». Επιπλέον, ο Δήμος Αγιάς έλαβε και το βραβείο «Smart Municipality of the Year», καθώς είναι ο δήμος με λιγότερους από 40.000 κατοίκους που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους από το σύνολο των βραβείων στις Ενότητες «Υποδομές - Αστική Ανάπλαση» και «Οικονομία - Ανάπτυξη».
Άλλες διακρίσεις έλαβαν με βάση τη συνολική βαθμολογία που απέσπασαν από τους κριτές με τη συμμετοχή τους σε επιμέρους ενότητες των «Best City Awards». Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έλαβε τη διάκριση «Smart Town of the Year» και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέκτησε τον τίτλο «Smart City of the Year».
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε: «Ο ιός Covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συνεργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες... και πετύχαμε! Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς και να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».
Επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, βγαίνουν νικητές. Συγχαρητήρια σε όσους βλέπουν μακριά, στους νικητές των “Best City Awards”, που παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της χρονιάς κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα αειφόρων πόλεων».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, τόνισε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί την ισχυρότερη επιβεβαίωση ότι ο Δήμος Αγιάς κινείται με σταθερά βήματα στην ψηφιακή εποχή, την ίδια στιγμή που φροντίζει να μη μένει κανείς πίσω σ’ αυτήν την πορεία προς το μέλλον. «Η Αγιά της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι μια πόλη που φροντίζει για τους κατοίκους της ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές» σημείωσε ο κ. Γκουντάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass