Θωρακίζεται ενεργειακά το κτίριο του ΤΕΕ

ΜΕ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2021 15:26

Το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του κτιρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) στη Λάρισα, δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση 2,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.


Το έργο υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με δικαιούχο - φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς.
Όπως διευκρινίζεται και στην τεχνική περιγραφή, το σημερινό κτίριο του ΤΕΕ είναι ενεργειακής κατηγορίας Ε και αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κατηγορία Α, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως η εξωτερική θερμομόνωση: των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου, των εκτεθειμένων οροφών από την εσωτερική πλευρά και, των δωμάτων - στεγών. Επίσης, περιλαμβάνει την αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των συστημάτων, θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, φωτισμού, φωτοβολταϊκού συστήματος και τέλος, των ανελκυστήρων.
Με αφορμή την εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «συγχρονίζουμε τις πόλεις με την εποχή μας και με ολοκληρωμένο σχέδιο αναβαθμίζουμε ενεργειακά δημόσια και δημοτικά κτίρια σε όλη τη Θεσσαλία, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκο Παπαγεωργίου, τη διοίκηση του ΤΕΕ και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του εμβληματικού κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα, στο οποίο δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση εκσυγχρονισμού του τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να απαξιωθεί.
Το κτίριο στη νέα του μορφή εκσυγχρονίζεται ως προς τη λειτουργία του, προσφέρει ποιοτικό περιβάλλον για εργαζόμενους και επισκέπτες-πολίτες καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και μειώνει το αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον. Το πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων 54 κτιρίων σε όλη τη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση 45,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, βραβεύτηκε πρόσφατα στον διαγωνιστικό θεσμό BEST CITY AWARDS 2020 που επιβραβεύει την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις πόλεις και έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass