Αιμοδότες -εθελοντές εν δράσει

Συγκεντρώθηκαν 106 μονάδες αίματος στα Φάρσαλα και 70 στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2021 19:21

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Σημαντική, παρά την υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό, ήταν η συμβολή των Φαρσαλινών αιμοδοτών για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, κατά την πρόσφατη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στα Φάρσαλα, πλησίον του Πολιτιστικού Κέντρου.


Συγκεντρώθηκαν 106 μονάδες αίματος, οι οποίες προωθήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για τις ανάγκες όλων των ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη για αίμα.
Από τη συγκεκριμένη αιμοδοσία προέκυψε και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια του Συλλόγου, καθώς καταγράφηκαν 8 νέοι αιμοδότες, που θα ενισχύσουν μελλοντικά από δω και στο εξής το δύσκολο έργο που επιτελεί ο Αιμοδοτικος Σύλλογος Φαρσάλων.
Φέτος, λόγω των γενικών μέτρων κατά της διασποράς πανδημίας, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος δεν έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια παρουσία των μελών του. Αλλάζοντας λοιπόν τη συνηθισμένη διαδικασία έκοψε την πίτα μόνο με την παρουσία της προέδρου του Αιμοδοτικού, κ. Σούλας Λούκουτου και του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων, Νίκου Γκατζόγια, ενώ στη συνέχεια τα κομμάτια μοιράστηκαν ατομικά στον κάθε αιμοδότη κατά την έξοδό του από το κτίριο.

 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτ.: Ανδρέας Νικούλης
Επιτυχημένη ήταν και η νέα εθελοντική αιμοδοσία (1η για το 2021) που διοργάνωσε το δραστήριο Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας.
Στην αιμοδοσία, που έγινε πρόσφατα σε δύο φάσεις (την περασμένη Τρίτη και χθες Κυριακή), στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας, το κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συνέλεξε 70 νέες φιάλες αίματος για το «ταμείο» της Τράπεζας Αίματος, αφού αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Ελασσονίτες και όχι μόνο, παλαιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες, σε μια δύσκολη περίοδο σε καιρό πανδημίας, προσήλθαν για να δώσουν αίμα, χαρίζοντας ζωή και ελπίδες στους συνανθρώπους.
«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και προσήλθαν να δώσουν αίμα, τόσο την περασμένη Τρίτη, όσο και στην επαναληπτική αιμοδοσία της Κυριακής. Η προσέλευση και η συμμετοχή τους είναι συγκινητική. Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας για τη βοήθειά τους και την πολύχρονη συνεργασία». Αυτά, επισήμαναν, εμφανώς ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα, η «ψυχή» της όλης προσπάθειας, ο εφημέριος του Ναού – πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Ρουμπιές και οι κυρίες της διοίκησης του Φιλόπτωχου Ταμείου Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass