«Τρόμος» στην Ελασσόνα από τα 6 Ρίχτερ!

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ -ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΧΩΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2021 15:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη Φωτ.: Ανδρέας Νικούλης

Ηταν χθες το μεσημέρι στις 12.16, όταν η Ελασσόνα «ταρακουνήθηκε» και αναστατώθηκε

από τον ισχυρότατο σεισμό των 6 Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 22,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λάρισας, νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, που χτύπησε την περιοχή και άφησε πίσω του σοβαρές ζημιές. Εμφανές το σοκ και η αναστάτωση του κόσμου, που αμέσως έτρεξε να βγει από σπίτια και γραφεία και να κατευθυνθεί σε ανοιχτούς χώρους. Οι πλατείες, οι αυλές, τα προαύλια, γέμισαν από κόσμο που ανησυχούσε για τις επόμενες ώρες.
Οι σχολικές μονάδες διέκοψαν τα μαθήματα και, τηρώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, οι μαθητές με τις απαραίτητες προφυλάξεις απομακρύνθηκαν από τις αίθουσες και τα κτίρια. Στις υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας σήμανε συναγερμός και ο δήμαρχος Ν. Γάτσας με τους συνεργάτες του, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες του Δήμου κατευθύνθηκαν προς την κοινότητα Μεσοχωρίου και την περιοχή του πρ. Δήμου Ποταμιάς, εκεί όπου και είχαν εντοπιστεί οι πρώτες σοβαρές ζημιές και τα προβλήματα. Άμεση η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντών και των εμπλεκομένων υπηρεσιών για βοήθεια. Ελικόπτερα του Στρατού και της Πυροσβεστικής «χτένιζαν» την περιοχή και πραγματοποιούσαν εναέριες επιτηρήσεις της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν ζημιές για την άμεση επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών. Εντυπωσιακή ήταν η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μετά τη σεισμική δόνηση, στις 12.16 το μεσημέρι. Ενδεικτικά, στο αμέσως επόμενο δίωρο σημειώθηκαν 25 και πλέον ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 3,2 έως 5,2 Ρίχτερ!
Πραγματοποιήθηκαν από σωστικά συνεργεία τρεις επιχειρήσεις απεγκλωβισμών από σπίτια. Ζημιές εντοπίζονται σε 30 πλέον κατοικίες στην Κοινότητα Μεσοχωρίου, κυρίως σε παλαιά σπίτια, αλλά και σε περιοχές του πρώην Δήμου Ποταμιάς, στο Πραιτώρι, στο Αμούρι, στη Συκέα, στο Δομένικο, κ.ά.
Σοβαρές ζημιές υπήρξαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου, εκεί όπου ο σεισμός προκάλεσε κατάρρευση του ενός καμπαναριού και της στέγης, ενώ ετοιμόρροπο είναι και το δεύτερο. Ακόμη, ζημιές και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δαμασίου (...υπάγεται εκκλησιαστικά στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος) αλλά και στον πέτρινο μύλο του Αμουρίου.
Κλιμάκια τεχνικών ήδη πραγματοποιούν ελέγχους για την καταλληλότητα κατοικιών. Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη των φαινομένων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass