Αναβλύζει νερό από ρωγμή στο Μεσοχώρι

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, Ι. ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑΣ * ΠΑΛΑΙΟΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΡΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 21:05
©Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Γεωλογίας (Ι. Κουκουβέλας, Κ. Νικολακόπουλος, Α. Μπέλεσης) ©Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Γεωλογίας (Ι. Κουκουβέλας, Κ. Νικολακόπουλος, Α. Μπέλεσης)

Στο Μεσοχώρι υποδέχτηκε τους καθηγητές Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ιωάννη Κουκουβέλα και Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γάτσας, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία και ερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε η γη κατά τη διάρκεια του πρώτου μεγάλου σεισμού, στην ευρύτερη περιοχή.


Σύμφωνα με την περιγραφή των επιστημόνων, η σεισμική δόνηση προκάλεσε ρωγμή στην επιφάνεια της γης, στο ύψος του ποταμιού στο Μεσοχώρι, από την οποία βγαίνει νερό και άμμος.
«Υπάρχει μια σειρά από ρευστοποιήσεις, στην παραποτάμια περιοχή και εντοπίζεται διαφυγή νερού από τα υπόγεια στρώματα» δήλωσαν οι επιστήμονες και συμπλήρωσαν ότι η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, αλλά χρειάζεται να περιμένουμε άλλα δύο 24ωρα. Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ιωάννης Κουκουβέλας, δήλωσε στην «Ε» ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο μετά από έναν τέτοιο σεισμό.
«Τα πετρώματα στην περιοχή είναι γεμάτα νερό. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο φαινόμενο σε μία μη κατοικήσιμη περιοχή και σύνηθες μετά από σεισμό τέτοιου μεγέθους» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Πάντως, όπως τονίζει τις επόμενες ημέρες το Πανεπιστήμιο Πατρών θα πραγματοποιήσει παλαιοσεισμολογική τομή στο Μεσοχώρι όπου βρέθηκε η εκδήλωση ενεργού ρήγματος στην περιοχή.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass