Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές οι μετασεισμικές δονήσεις στην Ελασσόνα

ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΡΙΧΤΕΡ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ *ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 21:12

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Σαφώς πιο ήρεμα κύλησε η προχθεσινή (Παρασκευή προς Σάββατο) νύχτα για την πόλη της Ελασσόνας και τους Ελασσονίτες, κάτι για το οποίο «βοήθησε» και η…χωρίς εκπλήξεις μετασεισμική ακολουθία.


Τα πράγματα δείχνουν για την ώρα να είναι καλύτερα και ο κόσμος, αν και παραμένει ανήσυχος για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο, προσπαθεί να αισιοδοξεί, να κρυφοχαμογελάσει, συνεχίζοντας να παραμένει ψύχραιμος και αλλάζοντας λίγο την ψυχολογία του.
«Τουλάχιστον κοιμηθήκαμε λίγο αυτήν τη νύχτα…». «Ηρεμήσαμε λίγο και το χρειαζόμασταν». «Μακάρι να συνεχίσει έτσι όλο αυτό». «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς». «Ήταν μια νύχτα…με λιγότερα Ρίχτερ, λίγο το ’χεις;».
Σκόρπια λόγια επαγγελματιών χθες το πρωί στην «πιάτσα» της Ελασσόνας.
Η μετασεισμική ακολουθία δείχνει να κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες ώρες του Σαββάτου είχαν σημειωθεί 40 και πλέον σεισμικές δονήσεις (…από 2,1 έως 3,3 Ρίχτερ).
Από αυτές ελάχιστες ξεπέρασαν τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. 00:31 3,1 / 01:32 3,1 / 2:43 3,1 / 3:56 3,2 / 4:24 3,1 / 5:50 3 / 8:09 3,3 / 8:19 3,1 / 10 3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
Το ευτύχημα είναι πως τουλάχιστον χθες στην περιοχή «πάγωσαν» οι όποιες ανυπόστατες φήμες των προηγουμένων ημερών που έκαναν λόγο για άσχημη εξέλιξη των σεισμών.
Κάτι είναι και αυτό…

Του Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα