Στα χωριά της Κοιλάδας ο δήμαρχος Λαρισαίων

* ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 15:30

Δίπλα στους κατοίκους των χωριών του Δήμου Λαρισαίων που επλήγησαν περισσότερο από τη σεισμική δραστηριότητα βρέθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.


Τα περισσότερα προβλήματα από τη δραστηριότητα του Εγκέλαδου στον Δήμο προκλήθηκαν στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας και ειδικότερα στην Αμυγδαλέα, στο Κουτσόχερο, στη Μάδρα και στη Ραχούλα, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα ακατάλληλα κτίσματα.
Σε όλα τα χωριά, ο Δήμαρχος συζήτησε με τους κατοίκους για την κατάσταση και τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού η σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι έχει κατατεθεί ήδη αίτημα για κήρυξη των περιοχών του Δήμου Λαρισαίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για τα περισσότερα ζητήματα έχουν δρομολογηθεί λύσεις, σε συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.
Σημειώνεται επίσης ότι τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ ξεκίνησαν τους ελέγχους για την κατάσταση των κτισμάτων από τα συγκεκριμένα χωριά, ενώ ο Δήμαρχος και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής συζήτησαν με τους κατοίκους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στο επόμενο διάστημα για τις αποζημιώσεις των περιουσιών που χάθηκαν.
Σε κάποια χωριά έχουν στηθεί σκηνές για όσες περιπτώσεις οικογενειών τις χρειάζονται, έχουν ρευματοδοτηθεί, ενώ έγινε και διανομή ράντζων και κλινοσκεπασμάτων. Επίσης ένα ζήτημα υδροδότησης που προέκυψε στην Αμυγδαλέα αντιμετωπίζεται. Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Κοιλάδα και το Ελευθεραί, ενώ κλιμάκια στελεχών της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν επίσης σε Φαλάνη και Τερψιθέα.
ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ
Εξάλλου στην Αμυγδαλέα ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησαν από κοινού αυτοψία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή «Μικρά Τέμπη», ο οποίος έχει υποστεί σημαντικότατες ζημιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass