Κονβόι αλληλεγγύης στην Ελασσόνα

Προσφορές από Οικοδόμους, Μορφωτικό Τσαριτσάνης, Λαογραφική-Αρχαιολογική Εταιρεία

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 16:50

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Η Διοίκηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας εκφράζει δημόσια τη συμπαράστασή της στις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.


Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται, ανάμεσα στα άλλα:
«Ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα ήρθε να επιβεβαιώσει τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν καθώς ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και περιοχή.
Είναι επιβεβλημένο, άμεσα, τόσο στην περιοχή μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, να δυναμώσει ο αγώνας ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ζωής των εργαζομένων και των μικρών αγροτών-κτηνοτρόφων που ζουν στα χωριά.
Είναι επιβεβλημένο κορυφαία ζητήματα, όπως είναι η Πολιτική Προστασία, η αντιπλημμυρική κι η αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική προστασία να μην παραμένουν καθηλωμένα και να υποβαθμίζονται, γιατί θεωρούνται ως περιττό κόστος για το (αστικό) κράτος αλλά να μπουν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των Σωματείων και των Αγροτοκτηνοτροφικων Συλλόγων.
Πιο συγκεκριμένα, απαιτούμε:
Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων. Η παραμονή στις σκηνές δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλές ημέρες καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες και δεν μπορούν να διασφαλιστούν ζητήματα όπως η θέρμανση και οι συνθήκες υγιεινής.
Άμεσα να γίνει προγραμματισμός για τη διάθεση προσωρινών κατοικιών. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι στην πλειοψηφία τους αγροτοκτηνοτρόφοι, που πρέπει να έχουν κατοικία στο χωριό τους. Ούτε να βρουν σπίτια να νοικιάσουν μπορούν, ούτε να μετακομίσουν μακριά.
Να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι όλων των κτιρίων, με διάθεση του απαραίτητου προσωπικού. Να ελεγχθούν όλα τα σχολεία της περιοχής και άλλες δημόσιες δομές.
Να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οφειλές για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, να διαγραφούν χρέη και χαράτσια που δημιουργούνται αυτήν την περίοδο.
Να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών. Να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες με δάνεια και να δοθεί η δυνατότητα άτοκων δανείων επιπλέον σε όσους χρειαστούν.
Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, όπου συνάνθρωποί μας περνάνε δύσκολα, εμείς οι οικοδόμοι, κάνουμε για άλλη μια φορά το βήμα και βγαίνουμε μπροστά έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να βγούνε πραγματικά νικητές και να ξεπεράσουν την κάθε δυσκολία τους.
Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρό μαντήλα, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά), προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθεια για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοικτούς χώρους.
Η συμπαράστασή μας είναι επιβεβλημένη.
Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Για οποιονδήποτε θέλει να συνεισφέρει μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και στα τηλέφωνα 6972-827.024, 6982-353.229».

 

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες από τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης (φωτ.).
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, τις κοινότητες Μαγούλα, Πραιτώρι, Αμούρι και Μεσοχώρι που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό και παρέδωσε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ως πρώτη και άμεση ανταπόκριση στις μεγάλες ανάγκες των κατοίκων.
Προηγήθηκε κινητοποίηση του κόσμου της Τσαριτσάνης που ήταν συγκινητική ύστερα από το κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα το πρωί του Σαββάτου να συγκεντρωθούν στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου μεγάλες ποσότητες ειδών βασικής ανάγκης.
Τα μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου αφού παρέδωσαν το πρώτο μέρος της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους φορείς των χωριών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τον πρόσφατο σεισμό και τις ανάγκες που υπάρχουν για αυτούς τους ανθρώπους στις δύσκολες ώρες που περνούν.
Το Δ.Σ. θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες τι ακριβώς χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, αφού συγκέντρωσε μια πλήρη εικόνα μετά τη χθεσινή επίσκεψη.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης χαιρετίζει όλα τα μέλη του, τους κατοίκους της κωμόπολης αλλά και απόδημους Τσαριτσανιώτες που ήδη στέλνουν οικονομική βοήθεια, ούτως ώστε να συνεχιστεί η αλληλεγγύη σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες.

 

Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ
Συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους και από τη Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας. Σχετκή ανακοίνωσής της αναφέρει:
Γνωρίζοντας ότι συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας, περνούν δύσκολες ώρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς πριν λίγες μέρες, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με αίσθημα αλληλεγγύης, ευθύνης, και συμπαράστασης, θα διαθέσει χρηματικό ποσό για αγορά ξηράς τροφής (γάλα, δημητριακά, κρουασάν, κ.λ.π.), ειδών υγιεινής καθώς και για αδιάβροχα.
Όσα μέλη του συλλόγου επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, ας επικοινωνήσουν με τα μέλη του συλλόγου : ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΜΩΤΑ στο τηλέφωνο 6974-550.560, ΝΑΝΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ στο τηλέφωνο 6938-519.612, ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΛΙΤΗ στο τηλέφωνο 6987-940.377 και ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΑΡΑ στο τηλέφωνο 6983-833.778.
Επειδή η προμήθεια των αγαθών και η διανομή τους θα γίνει άμεσα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μέχρι σήμερα το απόγευμα.
Ας σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass