Το τελευταίο αντίο στον Κώστα...

ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2021 19:41

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον δημοσιογράφο της «Ελευθερίας», Κώστα Τσόλα.

Ο Κώστας το γελαστό παιδί της δημοσιογραφίας, που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την εργατικότητά του, θα γράφει πια από τη γειτονιά των αγγέλων. Η φωνή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των περιχώρων σίγησε για πάντα και το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.
Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν η αγαπημένη του μητέρα Χριστίνα, η αδερφή του και ο γαμπρός του, οι ανιψιές του, η δημοσιογραφική του οικογένεια, οι δήμαρχοι Τυρνάβου Γ. Κόκουρας και Τεμπών Γ. Μανώλης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε», Αθ. Αμάρι Σάμερ, ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, ο πρώην υφυπουργός και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» Αστ. Ροντούλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αμπελώνα Κ. Χρυσοβέργης και στενοί φίλοι και συνεργάτες. Ήταν πολλοί αυτοί που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν, όμως λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό δεν μπόρεσαν να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Άλσος της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.
Της Εξοδίου Ακολουθίας προηξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής και εκφώνησε τον επικήδειο εμφανώς συγκινημένος, απευθύνοντας λόγια παρηγοριάς προς την οικογένεια και τους συναδέλφους του.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εγκωμίασε το ήθος του Κώστα Τσόλα, του ακούραστου εργάτη της τοπικής δημοσιογραφίας, που με την ευπρέπεια και την ευσυνειδησία του, κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα του στον χώρο.
«Όχι άλλες απώλειες εν ενεργεία να κάνουν όλοι το χρέος τους τιμώντας τη μνήμη του. Αιωνία του η μνήμη» κατέληξε.

 

ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ΚΕΝΟ
Ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, Δημήτριος Κουγιώνης, σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει πως «η είδηση του ξαφνικού θανάτου του δημοσιογράφου Κώστα Τσόλα μάς γέμισε όλους με θλίψη, όλους τους φίλους και γνωστούς, όλους τους πολίτες της Τυρναβίτικης κοινωνίας, αλλά και όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να χαρούν τη συντροφιά του. Περιζήτητος και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία ήταν ο ευπρόσιτος και καλός δημοσιογράφος που υπηρέτησε με αγάπη την επαρχία μας.
Πρωτογνώρισα τον Κώστα στα πρώτα χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας. Ήταν τότε που ο νεαρός δημοσιογράφος τιμήθηκε από την Κυπριακή δημοκρατία για την εμφάνισή του στον δημοσιογραφικό χώρο. Ήταν τότε που ως εκδότης Τοπικής εφημερίδας του Αμπελώνα (“Η φωνή του Αμπελώνα”) ήθελε να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον Τύρναβο και στην ευρύτερη περιοχή.
Ήταν τότε που με επισκέφθηκε στο γραφείο θέλοντας να στήσει το πρώτο ραδιόφωνο στην πόλη με σκοπό να καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου. Ζήτησε τη συνδρομή μου και με χαρά ανταποκρίθηκα προσφέροντάς του χώρο στο Δημαρχείο.
Έκτοτε δέθηκε με τον Δήμο και την πόλη, αρχικά με τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό και την εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ» και αργότερα με την ιδιότητα του συνεργάτη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αλλά και του τοπικού ραδιοσταθμού «ΡΑΔΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΣ».
Καλύπτοντας όλες τις δραστηριότητες της επαρχίας Τυρνάβου, πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπισή τους. Ουσιαστικά ταυτίστηκε με τον Τύρναβο.
Δυστυχώς ο θάνατος τον συνάντησε πολύ νωρίς. Μας εγκατέλειψε αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Αγαπητέ φίλε Κώστα θα μας λείψεις πολύ. Καλό σου ταξίδι. Με βαθιά θλίψη εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass