Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσλήψεις εποχικών, προγραμματισμός για μόνιμους

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 21:55

Την πρόσληψη δεκαπέντε ατόμων ως προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας 8 μηνών για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το

Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίασή του. Για τον νομό Λάρισας το Σώμα άναψε το πράσινο φως για 6 θέσεις ΠΕ Κτηνιάτρων και 2 θέσεις ΠΕ Μηχανικών. Οι πιστώσεις που θα απαιτηθούν, ύψους 112.004 ευρώ είναι εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας του έτους 2021. Για τις ΠΕ Καρδίτσας και Μαγνησίας αποφασίστηκε η πρόσληψη 2 και 2 θέσεων ΠΕ Κτηνιάτρων και για την ΠΕ Τρικάλων 2 κτηνιάτρων και 1 θέσης Εποπτών Υγείας.  
Ακόμη εγκρίθηκε ο πίνακας του πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 -2025 και την κάλυψη με μετάταξη ή πρόσληψη συνολικά 104 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ΙΔΑΧ για την κάλυψη αναγκών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και στις Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Τρικάλων και Καρδίτσας, ανά έτος.
Για το 2022 για τις υπηρεσίες της ΠΕ Λάρισας προγραμματίζονται οι παρακάτω προσλήψεις: 1 θέση μόνιμη ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνων), 1 θέση μετάταξη ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, 1 θέση μόνιμη ΤΕ Μηχανικών και 1 θέση ΔΕ Οδηγών.
Για το 2023 2 θέσεις μόνιμοι ΠΕ Γεωτεχνικών και 3 θέσεις με μετάταξη, 1 θέση μηχανικού ΠΕ με μετάταξη, 1 θέση ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού με μετάταξη, 1 θέση ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας με πρόσληψη και 2 θέσεις ΔΕ Οδηγοί, μία με πρόσληψη μία με μετάταξη.
Για το 2024 μία μόνιμη θέση ΠΕ Γεωτεχνικού (Κτηνίατρο), μία μόνιμη θέση Γεωτεχνικού (Γεωπόνου) πρόσληψη, 2 θέσεις ΠΕ Μηχανικών με μετάταξη και μία θέση με πρόσληψη, μία θέση ΔΕ Τεχνικών με μετάταξη, μία θέση βοηθητικού προσωπικού ΜΕ μετάταξη, δύο θέσεις ΥΕ βοηθητικού προσωπικού μία ΙΔΑΧ, μία μόνιμη.
Για το 2025, μία θέση ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού μετάταξη, μία θέση Γεωτεχνικού Γεωπόνου με πρόσληψη και μία θέση κτηνιάτρου πρόσληψη, μία πρόσληψη ΠΕ Μηχανικού με πρόσληψη, δύο θέσεις ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού με μετάταξη και μία θέση ΤΕ Μηχανικού με μετάταξη.
*Από την ψηφοφορία απείχε η «Λαϊκή Συσπείρωση», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την πρακτική που ακολουθεί κατ’ επανάληψη η Περιφερειακή Αρχή, συγκαλώντας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα διά περιφοράς, το Περιφερειακό Συμβούλιο. «Το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι μεγάλο και υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, επομένως η περιφερειακή αρχή θα έπρεπε να το είχε φέρει για συζήτηση εδώ και καιρό, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει η Λαϊκή Συσπείρωση. Η θέση μας είναι να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν, με βάση τον οργανισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με πρόσληψη αποκλειστικά μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού και όχι με την προοπτική μήπως γίνουν κάποιες μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες, όπως λογαριάζει η περιφερειακή αρχή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Γ. Ρούστας