Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το παλιό σχολείο Φαλάνης έκλεισε τον κύκλο του»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2021 16:30

Το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης επισκέφτηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», Νίκος Γαμβρούλας, με το στέλεχος της παράταξης Αλέξανδρο Ζουριδάκη.


Στο προαύλιο του σχολείου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Λυγούρα Κωνσταντίνο, τον διευθυντή του σχολείου, κ. Νίκο Κολοβό, την υποδιευθύντρια, κα Ιφιγένεια Λάππα, τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας, κ. Ρένο Καρυώτη και με εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τους οποίους συζήτησαν για αρκετή ώρα σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στο σχολείο μετά τον σεισμό.
Ο κ. Γαμβρούλας αφού έλαβε ενημέρωση και έκανε αυτοψία στις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν στο σχολείο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, τόνισε ότι: «Είναι σοβαρότατες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον σεισμό στο παλαιό κτίριο του σχολείου, το οποίο μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής.
Το σχολείο αυτό μεγάλωσε πολλές γενιές μαθητών και ήρθε η ώρα να κλείσει τον κύκλο του ως σχολείο. Το πανέμορφο και διατηρητέο αυτό κτίριο, θα πρέπει να συντηρηθεί και να του δοθεί μια άλλη χρήση ώστε να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αυτήν τη φορά με διαφορετικό τρόπο.
Δημιουργείται, λοιπόν, η ανάγκη για την κατασκευή νέου σχολείου στη Φαλάνη. Ενός σύγχρονου και λειτουργικού σχολείου στον προαύλειο χώρο του σημερινού σχολικού συγκροτήματος, ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες των δεκάδων μαθητών της περιοχής.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βουλευτές του νομού από όλα τα κόμματα, Περιφέρεια και Δήμος, συμφώνησαν όλοι στην αναγκαιότητα αυτή.
Θα πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε άμεσα από το κεντρικό κράτος τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου σχολείου, του οποίου η κατασκευή δεν πρέπει να καθυστερήσει.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επισκευή του παλιού κτιρίου, καθώς αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται περιμετρικά αυτού.
Έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολείου, θα πρέπει να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τον τρόπο διδασκαλίας των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων»
Στη συνέχεια τα στελέχη της Ορμής Ανανέωσης συνομίλησαν με τον πρόεδρο κ. Λυγούρα και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο πόλης για τη Φαλάνη και «να βελτιωθεί ο δρόμος Γιάννουλης – Φαλάνης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος», όπως είπαν.

Σχετικά Άρθρα