«Οι λαϊκές αγορές, στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επέλασης»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2021 17:10

Με αφορμή επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, με την οποία εκφράζονται θέσεις, αντιρρήσεις και προτάσεις επί του υπό επεξεργασία νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας, Άννα Βαγενά, επισημαίνει εκ νέου ότι συντάσσεται «απόλυτα με τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών», ενώ θεωρεί πως «το εν λόγω νομοσχέδιο δρομολογεί απροκάλυπτα τη διάλυση του ιστορικού και κοινωνικού θεσμού των λαϊκών αγορών».


Οι θέσεις δε της Ομοσπονδίας εμπεριέχονται σε σχετική ερώτηση 61 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. -μεταξύ των οποίων και η κ. Βαγενά- προς τον υπουργό Ανάπτυξης, όπου καταγγέλλεται ότι «με τις προωθούμενες αλλαγές η Κυβέρνηση παραχωρεί τη διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες, προωθεί τη διενέργεια πλειστηριασμών για τις θέσεις στις λαϊκές, επιτρέπει την απόδοση θέσεων σε εταιρείες, αποκλείει τους εκπροσώπους των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων και φτάνει στο σημείο να μοριοδοτεί τους τίτλους σπουδών για την απόδοση μιας θέσης σε λαϊκή αγορά, την ίδια στιγμή που αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη μετακλητής θέσης σε Υπουργείο.
Για ακόμα μία φορά εν μέσω πανδημίας και τεράστιας οικονομικής ύφεσης, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει προς όφελος των ιδιωτών, πλήττοντας τον διττό κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών, που αφορά αφενός την εξασφάλιση εισοδήματος σε δραστηριοποιούμενους σε αυτές με χαμηλά έως και πολύ χαμηλά εισοδήματα και αφετέρου την πρόσβαση των νοικοκυριών σε φθηνά και φρέσκα προϊόντα.
Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επέλασης βρίσκονται οι λαϊκές αγορές. Όλοι οι συλλογικοί φορείς ζητούν το σχέδιο νόμου να πάει στον «κάλαθο των αχρήστων». Στεκόμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις. Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των λαϊκών αγορών σε σούπερ μάρκετ» καταλήγει η βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass