Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εσείς κρατάτε το τιμόνι της οδικής διαπαιδαγώγησης»

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2021 16:20

«Οι εκπαιδευτικοί μας, τους οποίους θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως, συμβάλλουν ενεργά στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του πεδίου της οδικής ασφάλειας, καλλιεργώντας τον σεβασμό και την ευσυνειδησία στα σχολεία. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, καθώς και για τη συνολική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».


Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν 490 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνδιοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και το ΙΟΑΣ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εβδομάδας οδικής ασφάλειας (15-22 Μαρτίου), προσθέτοντας:
«Η θεσμοθέτηση της οδικής ασφάλειας στα εργαστήρια δεξιοτήτων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εμβάθυνση της διδασκαλίας της στο μέλλον.
Η εποχή της πληροφορίας και το Ψηφιακό Κράτος είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους μαθητές και γι’ αυτό εισηγηθήκαμε τη διάχυση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία και τη διαρκή κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας, σε συνδυασμό με την τακτική προβολή τηλεοπτικών μηνυμάτων αποτρεπτικού χαρακτήρα από τα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας».
Ο κ. Κέλλας εστίασε στη διασύνδεση του σεμιναρίου των εκπαιδευτικών με τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠΑΙΘ και το ΙΟΑΣ, σημειώνοντας:
«Με σύγχρονους όρους οι εκπαιδευτικοί μας καθοδηγούν τους μαθητές στην απορρόφηση των καλών προτύπων οδικής συμπεριφοράς, ενώ οι μαθητές μας διοχετεύουν τη δημιουργικότητά τους σε ένα πεδίο, το οποίο προασπίζεται την αξία της ανθρώπινης ζωής και προάγει την ατομική ευθύνη και τη συλλογική ευσυνειδησία».

Σχετικά Άρθρα