«Μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων»

Τo ΚΚΕ Λάρισας απαιτεί λήψη μέτρων

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 19:46

«Επιτακτική ανάγκη η μέριμνα για την ασφάλεια στα Ειδικά Σχολεία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ εκπαιδευτικών Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνοντας:

«Τα ειδικά σχολεία, στο ίδιο πλαίσιο, ανυπαρξίας μέτρων, με απόφαση της κυβέρνησης, παραμένουν ανοιχτά από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
Είναι γεγονός ότι η λειτουργία των ειδικών σχολείων, προ πανδημίας, χαρακτηρίζονταν από σοβαρότατα προβλήματα, όπως η ακαταλληλότητα κτιρίων, η παλαιότητά τους, η απουσία αυτόνομων χώρων για τις ειδικές επιστημονικές παρεμβάσεις, ο συγχρωτισμός πολλών παιδιών με διαφορετικές αναπηρίες σε κοινές αίθουσες λιγοστών τετραγωνικών, οι ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό, καθαριότητας, οι ελλείψεις σε τεχνολογικά, εποπτικά, βοηθητικά μέσα. Αντικειμενικά, η κατάσταση αυτή, εν μέσω πανδημίας, λειτουργεί επιβαρυντικά, με δεδομένο ότι είναι ανάγκη να επιλυθούν, ή έστω να δρομολογηθεί η επίλυση διαχρονικών ελλείψεων, με τα επιπλέον, επιστημονικά, υγειονομικά και ιατρικά μέτρα που είναι ανάγκη να ληφθούν για την προληπτική καταγραφή της διασποράς της μέσα στα ειδικά σχολεία, και τα ειδικά ιατρικά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπισή της στον βαθμό που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, για να υπάρξει η αναγκαία ιατρική φροντίδα και θεραπεία. Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση προκαλεί με την αδιάλλακτη στάση της να μη λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας στα ειδικά σχολεία. Τα μοναδικά μέτρα που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δημοσιευμένη απόφαση στις 31/10/2020, ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων στους εσωτερικούς χώρους από τους μαθητές των ειδικών σχολείων.
Εδώ και τώρα: Με προτεραιότητα να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Σχολεία και οι κατηγορίες των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να είναι συνεχής η ιατρική παρακολούθηση, με επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ και τις αναγκαίες ιχνηλατήσεις, την απαραίτητη ιατρική φροντίδα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με ευθύνη των δομών Υγείας που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. Αύξηση των δρομολογίων ώστε να μειωθούν οι μαθητές, με απολύμανση των μέσων, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσλήψεις παιδαγωγικού και επιστημονικού προσωπικού ώστε να είναι δυνατή η αραίωση των ομάδων μέσα στις σχολικές μονάδες, να διατεθούν αίθουσες από τα κλειστά σχολεία. Μέριμνα για όσους μαθητές με αναπηρία παραμένουν στο σπίτι τους είτε λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, είτε σοβαρών προβλημάτων υγείας. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, με κάθε πρόσφορο μέσο, να λαμβάνουν την αναγκαία επιστημονική και παιδαγωγική στήριξη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass