Ανησυχούν για παγετό, αντιδρούν για κριτήρια του de minimis

Oι δεντροκαλλιεργητές της επαρχίας Τυρνάβου -Τι λέει στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Γαία fruit»

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 21:02
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού  «Γαία fruit» Δένδρων Τυρνάβου Χρήστος  Τασιούλας ανησυχεί για τις επιπτώσεις  του νέου παγετού στα δέντρα Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Γαία fruit» Δένδρων Τυρνάβου Χρήστος Τασιούλας ανησυχεί για τις επιπτώσεις του νέου παγετού στα δέντρα

Μπορεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπ. Λιβανός, στην πρόσφατη περιοδεία του σε Γιαννιτσά

και Ημαθία να ανακοίνωσε ότι οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) που θα λάβουν οι ροδακινοπαραγωγοί θα ανέλθουν σε 8,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ροδακινοπαραγωγοί της επαρχίας Τυρνάβου μόνο ανακούφιση δεν αισθάνονται. Κι αυτό γιατί η αποζημίωση με τις ποικιλίες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως την περιοχή της Ημαθίας και όχι τη δική τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Γαία fruit» Δένδρων Τυρνάβου, Χρήστο Τασιούλα, «στα βιομηχανικά ροδάκινα, θα αποζημιωθούν αυτά που παρήχθησαν από τις ποικιλίες «Άνδρος», περίπου 1.000 στρέμματα στην επαρχία, ενώ άλλα τόσα αφορούν τις υπόλοιπες ποικιλίες στα επιτραπέζια. Με λίγα λόγια, ελάχιστοι δεντροκαλλιεργητές της επαρχίας Τυρνάβου θα αποζημιωθούν» υποστηρίζει ο γνωστός Συνεταιριστής και ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος τους, συμπληρώνοντας με νόημα: «Κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη πίτα των αποζημιώσεων τη λαμβάνουν οι συνάδελφοί μας από την Ημαθία...».
Ακόμη στην πρόσφατη αγροτική σύσκεψη στο Δαμάσι, παρουσία του γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Κ. Μπαγινέτα, ο Χρ. Τασιούλας έθεσε ξανά το αίτημα των αχλαδοπαραγωγών της επαρχίας να ενταχθεί και το αχλάδι στην κατηγορία των συνδεδεμένων ενισχύσεων.
Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ανακοίνωσε ότι ο παγετός της προηγούμενης εβδομάδας με τις θερμοκρασίες που σημειώθηκαν (– 2,5 βαθμοί Κελσίου) επηρέασαν τα δέντρα της επαρχίας, δηλαδή τα βερίκοκα (ποικιλία μπεμπέκο), τα επιτραπέζια βερίκοκα (καΐσια) και κάποια ροδάκινα. Οι παραγωγοί αναμένουν με αγωνία τις εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, αφού ήδη είναι σε εξέλιξη η αναγγελία και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass