Πανανθρώπινες οι αξίες της Ελληνικής Επανάστασης

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 15:01

Με κάθε επισημότητα, χωρίς ωστόσο την καθιερωμένη παρέλαση και την παρουσία πολιτών όπως επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, εορτάσθηκε χθες και στη Λάρισα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, με πολιτικούς και αιρετούς με τα ενωτικά μηνύματά τους να εστιάζουν στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη έπαρση της σημαίας, ενώ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμος. Ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας, για να τονίσει, μεταξύ άλλων, πως «το σπουδαίο στην Ελληνική Επανάσταση είναι ότι αναδείχθηκε η έννοια της πατρίδας, η έννοια του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, οι ιδέες αυτές που χιλιάδες χρόνια μας χαρακτηρίζουν ως λαό και μας κάνουν να πορευόμαστε στην ιστορική μας συνέχεια βαστάζοντας πράγματα υψηλά και χύνοντας αίμα, προφυλάσσοντας αρχές και αξίες πανανθρώπινες.
Μια ζωή πολεμάμε ενάντια στον βάρβαρο τύραννο και μια ζωή αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, για πανανθρώπινες αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους λαούς».
Ο σεβ. Ιερώνυμος μνημόνευσε την ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ όπου αναφέρεται πως «οι Ελληνες κλήθηκαν από εθνικό πάθος και ιερά αγανάκτηση» για να υπογραμμίσει πως «η ομόνοια και η ενότητα είναι το μήνυμα που πρέπει να εισπράξουμε εμείς 200 χρόνια μετά.
Ενωμένοι χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαφωνίες και με συμφωνία, με γνώμονα το κοινό συμφέρον και το καλό της πατρίδος να εργαστούμε για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος». Δοξολογία που ολοκληρώθηκε με τους παριστάμενους στον Μητροπολιτικό Ναό να ψέλνουν τον Εθνικό ύμνο.
Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στρατάκο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αρχηγό ΤΑ Θεμ. Μπουρολιά, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστ. Μαντζιώκα και τους εκπροσώπους της ΝΔ Χρ. Καπετάνο, του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Ζωγράφο και της Ελληνικής Λύσης Διαμ. Ζιώκα. Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Στ. Μπίζιου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Π. Δεμέστιχας, ο ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής, Βαγγ. Φαλάρας, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, η πρόεδρος του ΔΣΛ, Νικ. Μπασδέκη, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, Χρ. Σιμούλης και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε», Γ. Μιχαλόπουλος. Στο μήνυμα της επετείου αναφέρθηκε με δήλωσή του ο κ. Στρατάκος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τον αγώνα όπου «σπουδαίοι άνθρωποι, γενναίοι άνθρωποι πολέμησαν για μια ελεύθερη πατρίδα», ενώ «σε εμάς» όπως είπε «τους νεότερους Έλληνες πέφτει το βάρος να φανούμε αντάξιοι σε αυτούς τους αγώνες και σε αυτούς τους αγωνιστές και να διατηρήσουμε τα διαχρονικά μηνύματα της 25ης Μαρτίου με πίστη στον Θεό και την πατρίδα». Στην επέτειο αναφέρθηκαν επίσης με δηλώσεις τους, πολιτικοί και αιρετοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass