Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 21:30

Λιτά, λόγω των κυβερνητικών μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας, αλλά με την αρμόζουσα επισημότητα, γιορτάστηκε στην Αγιά η 200ή Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τον όρθρο, τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων που τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής.
Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, ακούστηκε ο Εθνικός μας  Ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκε στεφάνι από τον δήμαρχο, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Πέτρου Μπαρμπέρη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιωάννη Αγγελάκα, των δημοτικών συμβούλων Απόστολου Καφετσιούλη και Σοφίας Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γεωργίου Κούκα.
Στην ομιλία του ο κ. Γκουντάρας είπε, μεταξύ άλλων: «Τιμώντας, σήμερα, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, αναπόφευκτα γίνονται παραλληλισμοί με τη δυσμενή θέση που μας έφερε η πανδημία, ο κορονοϊός, αλλά και η οικονομική κατάσταση.
Τότε είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ισχυρή Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορα ισχυρά απρόσωπα οικονομικά κέντρα που προσπαθούν “να κάνουν στάχτη έναν λαό που είναι αιώνια φλόγα”, όπως έγραψε ο Κώστας Βάρναλης. Και μ’ έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τη χώρα μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Βέβαια, γι’ αυτήν την οδυνηρή κατάσταση ευθύνονται όλοι, από την κορυφή μέχρι τη βάση της πολιτικής και κοινωνικής πυραμίδας. Όλοι όσοι, εισήγαγαν έναν αμοραλισμό ξένο προς τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας και κατάργησαν παραδοσιακές αξίες που χαρακτήριζαν τον ελληνικό λαό. Αλλά κι όλοι εμείς που προτάξαμε την ατομικότητα και το προσωπικό συμφέρον έναντι της συλλογικότητας και της κοινωνικής προσφοράς.
Σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περνά η πατρίδα μας θα πρέπει να ανατρέξουμε και να αναβαπτιστούμε στις αξίες και στα ιδανικά του ‘21, οφείλουμε να στοχεύσουμε στο “εμείς”, να παραδειγματιστούμε από τον πατριωτισμό και τη θυσία των αγωνιστών, να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν και να αναδείξουμε ξανά τα χαρακτηριστικά της ελληνικής ψυχής. Είναι ευθύνη μας να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία που μας κρατά υπόδουλους κάτω από μια ιδιότυπη σκλαβιά και να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος προβάλλοντας τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, ώστε να λάμψει ξανά το πανάρχαιο φως και να κερδίσουμε τον σεβασμό που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και που πραγματικά μας αξίζει».

Του Νίκου Γουργιώτη

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass