Νέοι οικίσκοι για τους σεισμοπαθείς

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 16:10

Τη διαβεβαίωση ότι σήμερα Παρασκευή αναμένεται να καταφτάσουν στις σεισμόπληκτες περιοχές της επαρχίας Ελασσόνας, νέοι οικίσκοι για τις στεγαστικές ανάγκες των σεισμόπληκτων οικογενειών, παρείχε στον αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.


Ο Λαρισαίος πολιτικός, στο πλαίσιο των επαφών του με κυβερνητικούς παράγοντες, για την τάχιστη αποκατάσταση των ζημιών που προξένησε ο Εγκέλαδος, συναντήθηκε με τον κ. Καραγιάννη, στον οποίο μετέφερε την αγωνία και τον προβληματισμό των σεισμόπληκτων, κυρίως από τις ΔΚ Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου και Μεσοχωρίου Ελασσόνας, για τη μεταστέγασή τους σε οικίσκους.
Επιπλέον, ενημερώθηκε για την πορεία εκτιμήσεων και αποκατάστασης των ζημιών στα σεισμόπληκτα κτίρια σε όλο τον νομό, από τα κλιμάκια των μηχανικών. Ο γενικός γραμματέας Υποδομών ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι την Παρασκευή θα καταφτάσουν νέοι οικίσκοι, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των οικογενειών, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Τόνισε, ακόμη, ότι το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια και τους Δήμους για την αποστολή όσων οικίσκων απαιτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σχετικά με την πορεία εκτίμησης των ζημιών στα κτίρια ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι οι διαδικασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς από τα κλιμάκια μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ενώ υπάρχει έτοιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που είναι, μάλιστα, εμπροσθοβαρές, ώστε μόλις ολοκληρωθεί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος και υποβληθούν οι σχετικοί φάκελοι, να αντληθούν άμεσα τα απαιτούμενα κονδύλια, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής ή ανακατασκευής των κτισμάτων.  Ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε τον γ.γ. Υποδομών για τη συνεργασία, δήλωσε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έλαβε και υπενθύμισε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία αποκατάστασης των “πληγών” που προξένησε ο Εγκέλαδος στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Λαρισαίων, έως την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, παρεμβαίνοντας κάθε φορά που απαιτείται, για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass