Ορος επιβίωσης η διαγραφή χρεών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 16:20

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Παληογιάννη και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του ν. Λάρισας Σπύρο Δημίρη και Αλέξανδρο Γκούλιο, είχε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη στο γραφείο της, προκειμένου να ακούσει τα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματά τους, τα οποία οξύνονται καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, των συνεχιζόμενων lockdowns και της άκρως πνιγηρής για την κάθε λογής επιχειρηματικότητα περιρρέουσας κατάστασης.


Οι διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας αφορούν την επαναφορά του αφορολόγητου, όπως ισχύει και για άλλα κοινωνικά στρώματα, προσαυξημένου μάλιστα για τους νέους επαγγελματίες κατά 5 χρόνια, με σκοπό την παροχή κινήτρου για την εισαγωγή νέων ανθρώπων στον επαγγελματικό βίο και τη μείωση της ανεργίας στους νέους, η οποία σημειωτέον κυμαίνεται γύρω στο 80%.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων αξιώνει, επιπλέον, την κατάργηση των πάσης φύσεως κατασχέσεων (επαγγελματικής στέγης, επαγγελματικού εξοπλισμού και πρώτης κατοικίας), όπως και τη διαγραφή χρεών για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το κλείσιμο λόγω της επελαύνουσας πανδημίας.
Από την άλλη πλευρά, τα έως τώρα θετικά μέτρα της Πολιτείας, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η επιδότηση ενοικίου, η αντιπροσωπεία του κλάδου ζήτησε να συνεχιστούν απρόσκοπτα και κατά τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβάνοντας και εκείνους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, οι οποίοι συνεχίζουν να υπολειτουργούν, φυτοζωώντας, μέσα στις δεδομένες συνθήκες του εγκλεισμού. Από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η διαγραφή χρεών που συσσωρεύθηκαν από τις επιχειρήσεις κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες αποτελεί «εκ των ων ουκ άνευ» όρο, αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε έστω και μια στοιχειώδη οικονομική ικμάδα ως νομός, μετά την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, που αργά ή γρήγορα θα επιτευχθεί, λόγω των εμβολιασμών. «Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του ν. Λάρισας, οι οποίες σε άλλες περιόδους μπορεί να αμφισβητήθηκαν ή να χαρακτηρίστηκαν μαξιμαλιστικές, σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά αυτονόητες.
Και είναι αυτονόητες γιατί ποτέ άλλοτε δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής αποκάλυψης, σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους τομείς, σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής ζωής. Άλλωστε και η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι ‘’ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος’’. Οι συνήθεις ‘’τροφοδότες’’ του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες κάθε είδους, σήμερα, χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή μας και απαιτούν ευρεία κρατική στήριξη. Είναι στα όριά τους!» τόνισε χαρακτηριστικά η Λαρισαία βουλευτής, μετά το πέρας της συνάντησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass