Ευρεία σύσκεψη για τις ζημιές στα αμύγδαλα

ΖΗΤΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ AGRONUTS Κ. ΛΑΝΑΡΑΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2021 21:19

Πρόσκληση στη Δημοτική Αρχή Τεμπών να συγκαλέσει άμεσα ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΛΓΑ, των βουλευτών, της Περιφέρειας και εκπροσώπων αμυγδαλοπαραγωγών, προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που προέκυψε στην

παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό απευθύνει ο ιδιοκτήτης της Αgronuts, επιχειρηματίας Κώστας Λανάρας.
Ο κ. Λανάρας, μιλώντας στην «Ε» κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή που σημειώθηκε στην αμυγδαλοπαραγωγή και υπενθυμίζει ότι οι παραγωγοί δεν έχουν εισόδημα λόγω παγετού τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ανεξαρτήτως των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ, εκτιμώ ότι πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά την εγκατάσταση της αντιπαγετικής προστασίας, από την οποία σίγουρα θα είναι κερδισμένος ο Οργανισμός, καθώς τα χρήματα που θα διαθέσει θα είναι λιγότερα σε σχέση με τις αποζημιώσεις που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια. Κι επειδή στο Συκούριο δεν έχουμε αναδασμό, καλώ τη δημοτική αρχή να συζητήσει με τους παραγωγούς τους τρόπους εγκατάστασης των μηχανημάτων (ανεμομεικτών) στα χωράφια. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να είναι και οι όποιες πολιτικές παρεμβάσεις γίνουν από τους βουλευτές του νομού. Ο Δήμος Τεμπών βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αμύγδαλο είναι από τις πλέον δυναμικές καλλιέργειες στην περιοχή και πρέπει να στηριχθεί, εδώ και τώρα, σοβαρά και μακροπρόθεσμα».                 
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass