ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:

Αλλάξτε την τιμολογιακή πολιτική των διοδίων

* Ζητά κάρτα ελεύθερης διακίνησης για τους κατοίκους των δήμων * Μανώλης: Ευθύνες σε Περιφέρεια και Δήμο

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2014 3:58 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:07
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Άμεση, ρεαλιστική και αναδεικνύοντας ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την περιοχή μας αλλά ευρύτερα τη χώρα, όπου επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγοί αναγκάζονται να αποφεύγουν την πληρωμή των υπερβολικών, όπως υποστηρίζουν, τιμών των διοδίων, όταν μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα σύμβασης του ελληνικού κράτους με τις εταιρίες που ανέλαβαν τα έργα, κάνει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Τέμπη και το κάστρο του Πλαταμώνα – Λεπτοκαρυά, όπου οι μετακινούμενοι πολίτες πληρώνουν διπλά και τριπλά διόδια χωρίς να έχουν, παραδοθεί οι σήραγγες και τα έργα γενικότερα στον τομέα αυτό.
Ο κ. Κολλάτος, με αφορμή το πρόσφατo και τραγικό συμβάν στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, έστειλε επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την κοινοποίηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών, τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας , τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας- Θεσσαλίας και τους δημάρχους του νομού και σημειώνει ότι προσδοκεί σε μια αναγκαία και ουσιώδη αλλαγή των πολιτικών της κυβέρνησης στο θέμα των διοδίων επί του εθνικού οδικού άξονα.
Ο κ. Κολλάτος γνωρίζοντας το ζήτημα και έχοντας κάνει επανειλημμένα αγώνες για τη διευθέτηση του προβλήματος που δεν είναι απλά του Δήμου Τεμπών, αλλά όλης της χώρας, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι ο Δήμος Τεμπών που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, συνδέει τον ελληνικό βορρά με το νότο, αλλά και τα Βαλκάνια με τη νότιο Ελλάδα μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών. Λόγω της θέσης του όμως αποτελεί και μία πύλη του νομού προς τη θάλασσα.
Και ο δήμαρχος Τεμπών συνεχίζει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό: «Εντός των ορίων του Δήμου Τεμπών διέρχεται η ΠΑΘΕ σε μήκος 30 χλμ. περίπου και σε αυτή την απόσταση συνολικά, λειτουργούν ήδη δύο σταθμοί διοδίων και δύο πλευρικοί, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται και νέος πλευρικός σταθμός, πέμπτος συνολικά. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το υψηλό αντίτιμο διοδίων έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων κι ιδιαίτερα των οχημάτων βαρέου τύπου από τους παραδρόμους .
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η διέλευση των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των διερχομένων διακυβεύεται καθημερινά, ενώ έπρεπε να είναι ύψιστης ασφάλειας,
Δεν επιθυμούμε να γίνουμε μάντεις κακών προβλέψεων. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Οφείλουμε να πράξουμε άμεσα.
Οι εθνικές στρατηγικές πρέπει να συμπορεύονται με την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία.
 «Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:
Την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής που αφορά στους σταθμούς διοδίων για όλη τη χώρα, μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης του Ελληνικού Δημοσίου και των παραχωρησιούχων, με σκοπό τη μείωση των κομίστρων μετακίνησης εντός της ελληνικής επικράτειας.
Ειδικά για τον Δήμο Τεμπών ζητούμε :
- Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου να έχουν κάρτα ελεύθερης διακίνησης εντός των ορίων του.
- Οσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά κι όσοι διαθέτουν κατοικίες χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι να έχουν κάρτες με ποσοστό έκπτωσης για την μετακίνησή τους εντός των ορίων του Δήμου.
- Τα δημοτικά οχήματα που μετακινούνται στην ΠΑΘΕ - όπως για παράδειγμα τα απορριμματοφόρα του Δήμου - να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου στα διόδια.
- Και τελικά, για όσους χρησιμοποιούν περιοδικά την ΠΑΘΕ να υπάρχει χρέωση ανά χιλιόμετρο, ώστε να είναι πιο δίκαιη και λογική η κατανομή του κόστους.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε την αγωνία μας.
Με δεδομένο ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι προς διαπραγμάτευση, δεν αποτιμάται, δεν ανήκει στη λογική του κόστους προσδοκούμε στην επίλυση και τη διευθέτηση ενός δίκαιου αιτήματος.
Ο κ. Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ
Σε δήλωσή του για το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα στις 23-7-2014 στο Στεφανοβίκειο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών (από την 1η Σεπτεμβρίου), κ. Γεώργιος Μανώλης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Εμείς σαν νέα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας, για τα τρία νεαρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα, όπως και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, ευθύνες με ονοματεπώνυμο για το ότι ο δρόμος έχει μετατραπεί σε φορέα παράκαμψης της ΠΑΘΕ για τις νταλίκες, τα βαρέα οχήματα και τα Ι.Χ., των οποίων οι οδηγοί θέλουν να γλιτώσουν το εξωφρενικό αντίτιμο των διοδίων στο Μοσχοχώρι...
Ευθύνη φέρει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την όλη κατάσταση που επικρατεί στους παράδρομους που διασχίζουν τον Δήμο μας, για τη μη εγκατάσταση σηματοδοτών (κοινός φανάρια) στη διασταύρωση του δρόμου Πυργετού με τον παράδρομο προς Αιγάνη... Η ευθύνη της Περιφέρειας δεν αρχίζει και τελειώνει με συναντήσεις και έγγραφα προς τα αρμόδια υπουργεία, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που να φέρνουν αποτέλεσμα.
Τέλος τριάμισι χρόνια η νυν δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου δεν έκανε ούτε μία κινητοποίηση, ούτε μία παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών για την κατάργηση τουλάχιστον του ενός Σταθμού διοδίων και τη χωρίς πληρωμή μετακίνηση των μονίμων κατοίκων του Δήμου μας. Ίσως ο δήμαρχος να μην θέλει να πιέσει τον «φίλο του», υπουργό.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass