Στα «κάγκελα» οι μηχανικοί

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ «ΒΟΗΘΗΜΑ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ» ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 15:06

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οργανώνουν μεθαύριο Πέμπτη 1 Απριλίου, στις 18:00,

στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί της Λάρισας. Σε κάλεσμά τους, ανακοινώνουν ότι αύριο Τετάρτη, στις 19:00, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) όπου θα δημιουργήσουν μία επιτροπή αγώνα για την οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.
Οι μηχανικοί καταγγέλλουν πως: «Tα 400 ευρώ του φιλοδωρήματος, μόνο σαν εμπαιγμό μπορούμε να τα εκλάβουμε. Η Κυβέρνηση προκαλεί με τα αυστηρά κριτήρια λήψης του βοηθήματος πτωχοκομείου, προκειμένου να αποκλείσει την πλειοψηφία όσων ζούμε απ’ τη δουλειά μας και έναν χρόνο τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την εξαθλίωση...» και διεκδικούν: «Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας, η χρηματοδότησή του να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα αποθεματικά του ταμείου ασφάλισης των επιστημόνων. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και αυτοαπασχολούμενους.
Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (στην περίπτωση των μισθωτών από την καταβολή των εισφορών του εργαζόμενου), για όλο το 2021, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Αφορολόγητο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου κατ’ αρχήν για τα έτη 2020 και 2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων (για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους), δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020 και 2021. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους στην Εφορία και τις τράπεζες.
Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Ιδιαίτερα για τους μισθωτούς:
Να κηρυχτούν άκυρες και να απαγορευτούν οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις (μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.).
Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.
Κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
Μετατροπή των συμβάσεων ΔΠΥ σε κανονικές συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, παλεύουμε για 5νθήμερο - 7ωρο - 35ωρο.
Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου, όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους.
Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημόσιων νοσοκομείων.
Επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass