Μαθήματα γλώσσας και μελισσοκομίας σε κρατούμενους

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 21:03

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση προγραμμάτων Ελληνομάθειας και κατάρτισης Μελισσοκομίας

στο Κατάστημα Κρατουμένων Λάρισας από το ΚΕΚ Θεσσαλίας, άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.  Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας «το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δύο προγραμμάτων είναι από 1 Απριλίου έως 30 Ιουνίου, με πιθανή παράταση αν απαιτηθεί και εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της πανδημίας, ενώ ο προϋπολογισμός – δαπάνη για τα παραπάνω έργα υπολογίζεται για το σύνολο των καταρτίσεων έως 20.000 ευρώ και θα καλυφτεί από τον προϋπολογισμό του ΚΕΚ, χωρίς επιπλέον δαπάνες της Περιφέρειας. Η υλοποίηση θα γίνει με την επιστημονική και τεχνική καθοδήγηση του Κ.Ε.Κ.ΠΕΛ. Περιφέρειας Θεσσαλίας στους χώρους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κρατουμένων Λάρισας, ενώ η επιλογή των εκπαιδευτών/-τριών θα γίνει από το μητρώο πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ μετά από πρόσκληση στην οποία θα αναφέρεται και η εμπειρία διδασκαλίας Ελληνικής γλώσσας σε καταστήματα κράτησης, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου και της αδυναμίας επιμόρφωσης των υποψήφιων εκπαιδευτών/-τριών, καθώς και αντίστοιχα για τη μελισσοκομία».

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κρατουμένων Λάρισας Γ. Τράντας αναφέρει ότι «η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης κρατουμένων του Κ.Κ. Λάρισας στην ελληνική γλώσσα κρίνεται σκόπιμη, καθώς τουλάχιστον 184 κρατούμενοι δεν έχουν τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και περισσότεροι από 200 κρατούμενοι δεν γνωρίζουν ελληνικά, παρότι βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και δεδομένης της απουσίας Δημοτικού σχολείου στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία 2 τμημάτων ελληνομάθειας, ένα αρχαρίων και ένα προχωρημένων, με το πρόγραμμα να είναι τουλάχιστον διάρκειας 200 ωρών για κάθε τμήμα κι ένα πρόγραμμα μελισσοκομίας 100 ωρών. Οι μαθητές κρατούμενοι που θα το παρακολουθήσουν, κυρίως αλλοδαποί και Ρομά, δεν μπορεί να είναι πάνω από 35 συνολικά, λόγω της πανδημίας και θα μοιραστούν σε 2 τμήματα».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
Όσον αφορά στα μαθήματα μελισσοκομίας αυτά είχαν ήδη ξεκινήσει το φθινόπωρο, αλλά διακόπησαν λόγω της πανδημίας με τον καθοριστική συμβολή της ΚΟΙΝΣΕΠ «Έναστρον» και «Μελιτεύς», που προφανώς θα συνεχίσουν τα μαθήματα και με τον νέο προγραμματισμό της Περιφέρειας. Ενδιαφέρον για τα μαθήματα μελισσοκομίας δείχνουν 17-20 κρατούμενοι, ενώ μέσω του νέου Προγράμματος θα καλυφθούν οι αμοιβές των εκπαιδευτών, ενώ οι στολές, οι ξύστρες κι άλλο εξοπλιστικό-εκπαιδευτικό υλικό θα καλυφθεί μέσα από χορηγίες. Ωστόσο επειδή η κατάρτιση στη μελισσοκομία προσφέρει και μια προοπτική απασχόλησης, μετά την αποφυλάκιση, κι άλλοι κρατούμενοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass