Διαμαρτυρία μηχανικών

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 15:15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν χθες μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί της Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία, διεκδικώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου τους και μέτρα ελάφρυνσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.


Μεταξύ άλλων διεκδικούν: «Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας, η χρηματοδότησή του να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα αποθεματικά του ταμείου ασφάλισης των επιστημόνων. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και αυτοαπασχολούμενους.
Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (στην περίπτωση των μισθωτών από την καταβολή των εισφορών του εργαζόμενου), για όλο το 2021, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αφορολόγητο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου κατ’ αρχήν για τα έτη 2020 και 2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων (για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους), δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020 και 2021.
Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους στην Εφορία και τις τράπεζες.
Ιδιαίτερα για τους μισθωτούς: Να κηρυχτούν άκυρες και να απαγορευτούν οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΚΛ
Με αφορμή την κινητοποίηση, το ΕΚΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Οι αυταπάτες και ο εφησυχασμός που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση πως υπάρχει διέξοδος, πως θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» είναι επικίνδυνος. Ήδη τα δήθεν προσωρινά μέτρα κρατούν πάνω από έναν χρόνο και το 3ο κύμα της πανδημίας καλπάζει, αφού η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, για να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι πηγαίνοντας στην εργασία τους, και για να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας συνολικότερα.
Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ο κοινός αγώνας για την προστασία της υγείας μας, της ζωή μας δεν αναβάλλεται, δεν αναστέλλεται. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολουμένων και τους καλούμε σε κοινή συμπόρευση με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass