Προβλήματα στη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΩΝ ΑΔΗΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΔΕ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 15:35

Οι αιρετοί των ΑΔΗΚ στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας Κωνσταντίνος Κοντσιώτης και Νικόλαος Παναγιώτου, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη διευθύντρια ΔΔΕ για δημιουργία προσκομμάτων στη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: «Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την προσωρινή Δ/ντρια της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για αδιαφάνεια και δημιουργία προσκομμάτων στη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η προσωρινή δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας επιλέγει να μη διασφαλίζει, όπως οφείλει, την ορθή και κυρίως διαφανή λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, αποκρύπτοντας στοιχεία από τους αιρετούς του κλάδου και αρνείται επίμονα να ορίσει ημέρα τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας στις 22-02-21 που αφορούσε τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπαιδευτικών επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας της Δ.Δ.Ε. Λάρισας λόγω της τρέχουσας κατάστασης και γι’ αυτό τα στοιχεία που μας δόθηκαν είχαν ελλείψεις. Ζητήσαμε να μας δοθούν τα οριστικά κενά των σχολείων μετά το πέρας της συνεδρίασης και ακόμη περιμένουμε. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας στις 17-03-21 που αφορούσε τον προσδιορισμό κενών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις του έτους 2021 από περιοχή σε περιοχή, ενώ οι πίνακες Β’ θα έπρεπε να μας δοθούν πριν τη συνεδρίαση, ακόμη δεν τους έχουμε λάβει όπως τους ζητήσαμε, καθώς επίσης και τον πίνακα Γ’ και τον αριθμό των συναδέλφων που υπέβαλλαν κατά κλάδο αίτηση για συνταξιοδότηση. Ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μάς διαβεβαίωσε ότι το αίτημά μας θα υλοποιηθεί, μόλις χθες ο αν. γραμματέας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας μάς ενημέρωσε ότι οποιαδήποτε στοιχεία θέλουμε, θα πρέπει να τα ζητάμε προσωπικά από την προσωρινή δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας! Την Τετάρτη, 31-3-2021, λάβαμε πρόσκληση για την τρίτη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας για την Παρασκευή, 2-4-2021, με ημερήσια διάταξη «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και Διαθέσεις στα Εργαστηριακά Κέντρα». Αναρωτιόμαστε, για να πάρουμε τα στοιχεία που αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα, θα πρέπει να απευθυνθούμε προσωπικά στην προσωρινή δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, όπως μας ενημέρωσαν ή είναι υποχρέωση της Δ.Δ.Ε. να μας τα στείλει; Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η προσωρινή δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας δεν συνεργάζεται, όπως οφείλει, με τα δύο εκλεγμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τους αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι λειτουργεί κάτω από την πίεση για απαξίωση των αιρετών που ασκείται από τους διαφωνούντες με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Κάθε φορά που ζητάμε στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που είναι ο ενδελεχής έλεγχος της ακρίβειας όλων των στοιχείων με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, βάζει προσκόμματα. Ο λόγος της συμπεριφοράς αυτής είναι προφανής. Η αδιαφάνεια κάποιους τους διευκολύνει να ισχυροποιήσουν τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις που καλλιεργούν.
Ως αιρετοί του κλάδου στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας θα είμαστε παρόντες μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η απρόσκοπτη ενημέρωσή μας από τη διοίκηση είναι αναφαίρετο τυπικό και ουσιαστικό δικαίωμα και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μέσο. Γιατί ως αιρετοί του κλάδου δίνουμε λόγο στους ΜΟΝΟ σε εσάς, τους συναδέλφους μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass