«Ευκαιρία να δημιουργηθεί νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο»

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΕΘΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ 303 ΠΕΒ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 16:15

«Ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο έπειτα από τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως της Λάρισας» σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυρ. Βελόπουλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Αμυνας.


Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Νομού Λάρισας μετά και τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, ο κ. Βελόπουλος σημειώνει στην ερώτησή του ότι «όπως διαπιστώθηκε από κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείο Υποδομών, τρία κύρια παραγωγικά κτίρια του 303 ΠΕΒ έχουν κριθεί επικίνδυνα - ακατάλληλα προς χρήση, έως ότου αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που παρατηρήθηκαν σε αυτά.
Θεωρούμε ότι οι οποιεσδήποτε εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης της δομικής αντοχής σε κτίρια κατασκευής του 1950, τα οποία έχουν ήδη γερασμένα δομικά στοιχεία (σκυρόδεμα, οπλισμός, τοιχοποιία), δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για χώρους βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ενδεχομένως το κόστος αποκατάστασης – αναστήλωσης των κτιρίων να είναι και ασύμφορο οικονομικά.
Αντ’ αυτού, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο το 303 ΠΕΒ να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες από τα πληγέντα κτίρια, συγκεντρώνοντας τις διάσπαρτες παραγωγικές διαδικασίες σε έναν ενιαίο χώρο, έτσι όπως ταιριάζει στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Ζητούμε από τη Στρατιωτική Ιεραρχία και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που γνωρίζουν την αποστολή και την προσφορά του Εργοστασίου στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες κατασκευής ενός υπερσύγχρονου βιομηχανικού κτηρίου, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις δραστηριότητες της μέχρι τώρα αποστολής του και βεβαίως ακόμα περισσότερες».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν «προτίθεσθε να κινήσετε άμεσα τις διαδικασίες κατασκευής ενός υπερσύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου στις εγκαταστάσεις του «303 Προκεχωρημένου Εργοστάσιου Βάσεως» της Λάρισας, το οποίο να μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις μέχρι τώρα δραστηριότητές του προς υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass