Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάηκαν δέντρα και πομόνα

Στη Μελιβοία, από πυρκαγιά που προκάλεσε, άθελά της, αγρότισσα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 20:50

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σε ογδόντα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης επεκτάθηκε προχθές Σάββατο φωτιά στην περιοχή «Παπακρέβατος» της Μελιβοίας, δέκα σχεδόν χιλιόμετρα από το χωριό, η οποία ξεκίνησε από καστανοπερίβολο κι έκαψε φυλλώματα, δέντρα και μία ιδιωτική πομόνα άρδευσης.


Αιτία της ήταν η απροσεξία - σε συνδυασμό με απότομο άνεμο - 44χρονης αγρότισσας που προσπάθησε να κάψει στο κτήμα της κασίδες (τζούνες), ξερόκλαδα και φύλλα.
Το ότι η ίδια γρήγορα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συμμετείχε μάλιστα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (να σημειωθεί ότι σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο περιβόλι της και σε πομόνα που χρησιμοποιούσε για το πότισμα), τη γλίτωσε από βέβαιη σύλληψη και από το να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με προφορική εντολή προς τα αρμόδια όργανα του Εισαγγελέα Λάρισας, όχι όμως και από την επιβολή εις βάρος της διοικητικού προστίμου και ορισμού τακτικής δικάσιμου.
Για την αντιμετώπιση της φωτιάς χρειάστηκε η επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς και τους 1ο και 3ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρισας. Η επιχείρηση ξεκίνησε περί της 12 το μεσημέρι και χρειάστηκε όλο το απόγευμα για να ελεγχθεί πλήρως, ενώ και χθες Κυριακή υπήρχαν στο σημείο δυνάμεις για την αποφυγή περίπτωσης αναζωπύρωσης.

Σχετικά Άρθρα