Διαδικτυακό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Αρχίζει την Τετάρτη με διακεκριμένους ομιλητές - Συνεργασία Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 19:51

Ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα, διοργανώνουν το 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ (Δ.Μ.Μ.Φ.), που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Απριλίου.


Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ είναι κατάλληλο για να το παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές/-τριες, και οι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν τα Μαθηματικά. Οι ομιλητές είναι άτομα με αναγνωρισμένο διεθνώς επιστημονικό έργο και οι ομιλίες τους, οι συνεντεύξεις, αλλά και όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης, στάσης, έξης απέναντι στη διαδικασία μάθησης των Μαθηματικών. Μέσα από τις διαφορετικές δράσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις, θα αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, λύνουν προβλήματα και αλληλεπιδρούν.
Η υλοποίηση του Φεστιβάλ θα γίνει εξ αποστάσεως. Όποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει χρειάζεται να έχει μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο με ένα ηλεκτρονικό μέσο στο οποίο θα είναι εγκατεστημένο το YouTube ή το Facebook.
Για να είναι πιο εύκολη η συμμετοχή σας, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι του YouTube στον επόμενο σύνδεσμο: http://bitly.ws/caG7 ή να έχετε κάνει Like στη σελίδα του facebook στον επόμενο σύνδεσμο: http://bitly.ws/caG8
Στους γρίφους μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί, ακόμη και αν δεν είναι μαθητής. Όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με την επίλυση γρίφων, θα μπορεί να επιλέξει τον σύνδεσμο που θα τον οδηγεί σε περιβάλλον επίλυσης και ακολουθώντας τις οδηγίες, οι οποίες θα δίνονται αναλυτικά, να ολοκληρώσει τις ασκήσεις.
Οι γρίφοι θα είναι ταξινομημένοι κατά τάξη και σε κάθε τάξη θα υπάρχει τράπεζα θεμάτων, μέσα από την οποία θα γίνεται τυχαία η επιλογή των ασκήσεων στον κάθε συμμετέχοντα. Η μέγιστη διάρκεια της επίλυσης των γρίφων θα είναι 45’.
Όσοι από τους συμμετέχοντες στην επίλυση γρίφων συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%, θα λάβουν αριστείο διάκρισης με τα στοιχεία τους, στο e-mail που θα δηλώσουν κατά τη διάρκεια της επίλυσης των ασκήσεων.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το 1ο Δ.Μ.Μ. Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 7 Απριλίου για τους/τις μαθητές/-τριες των Λυκείων και στις 8 Απριλίου 2021 για τους/τις μαθητές/-τριες των Γυμνασίων. Το πρόγραμμα του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ομιλίες, συνεντεύξεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα και επίλυση Μαθηματικών γρίφων. Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr, στον οποίο αναρτώνται όλες οι σχετικές πληροφορίες και στο τέλος του κάθε άρθρου μπορεούν να γράφουν τυχόν απορίες και σχόλια και θα λαμβάνουν την απαραίτητη ανατροφοδότηση.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Τετάρτη 7 Απριλίου
-Έναρξη από τον συντονιστή Ε.Ε. Μαθηματικών, κ. Κ. Μπουραζάνα.
-Χαιρετισμοί της υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως και της υφυπουργού κ. Ζ. Μακρή.
-Συνέντευξη του καθηγητή του Cambridge κ. Αθ. Φωκά.
-Συνέντευξη του καθηγητή ΜΙΤ, κ. Κ. Δασκαλάκη.
-Ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, κ. Α. Μαυρομάτη, με θέμα «Μαθηματικά και Τέχνη».
-Παρουσίαση εργασιών μαθητών/-τριών.
-Επίλυση γρίφων. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 12.30 μ.μ. έως τις 3 μ.μ.
Πέμπτη 8 Απριλίου
-Έναρξη από τον συντονιστή Ε.Ε. Μαθηματικών, κ. Κ. Μπουραζάνα.
-Συνέντευξη του καθηγητή του Cambridge, κ. Αθ. Φωκά.
-Συνέντευξη του καθηγητή ΜΙΤ, κ. Κ. Δασκαλάκη.
-Ομιλία του καθηγητή Πνευμολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κ. Γουργουλιάνη, με θέμα «Τα Μαθηματικά στην Ιατρική».
-Παρουσίαση εργασιών μαθητών/-τριών.
-Επίλυση γρίφων. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 12.30 μ.μ. έως τις 3 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass