Μήνυμα ψυχραιμίας και κοινωνικής ηρεμίας

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ 4 ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 21:00

«Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι στην κοινωνία υπάρχει μια συσσωρευμένη μεγάλη

ποσότητα εύφλεκτης ύλης και μια αβεβαιότητα για το μέλλον. Η κοινωνία αγκομαχάει...
Παρά λοιπόν αυτήν την κατάσταση κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά...», δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε τοποθέτησή του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, με τον έλεγχο αστυνομικών σε 13χρονους μαθητές, αποδοκιμάζοντας τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας. Επισήμανε πως «αυτό που είναι δεδομένο και αναντίρρητο είναι ότι στο πλαίσιο έλεγχου της αστυνομίας σε 13χρονους μαθητές, σε πάρκο στην πόλη, έχουμε καταγεγραμμένο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί με σπασμένο χέρι και τα άλλα σοκαρισμένα από το περιστατικό. Κανείς μας δεν μπορεί να το προσπεράσει το γεγονός. Μιλάμε για παιδιά Γυμνασίου, παιδιά 13 ετών. Η τρομοκράτηση παιδιών είναι καταδικαστέα. Οφείλουμε να προασπίσουμε την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία. Οι δηλώσεις που έχουν γίνει από την Ένωση Αστυνομικών, δεν έχουν καμία σχέση με το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και αφορούν μία μερίδα ακραίων θέσεων, που βρίσκει ευκαιρία να εκφράσει μια ρητορική που δεν είναι νηφάλια. Τέτοιες τοποθετήσεις προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και είναι κόντρα στη δημοκρατική παράδοση της πόλης».
Σημείωσε δε ακόμη ότι: «Η αστυνομία μπορεί και πρέπει να κάνει τη δουλειά της, συνεργαζόμαστε μαζί της για ζητήματα που αφορούν την πόλη και τον Δήμο. Η συνεργασία μας με τη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. και τους αστυνομικούς είναι σε καλό επίπεδο. Στην περίοδο μιας πρωτόγνωρης κρίσης, δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε στη Λάρισα ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει πολύ εύφλεκτη ύλη στην κοινωνία και πιστεύω ότι κανένας μας δεν θέλει να δει σκηνές Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Ως δήμαρχος έχω το καθήκον και την ευθύνη να εργάζομαι για την ενότητα της πόλης, την πρόοδό της και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Ως δημοκράτης πολίτης επιθυμώ τη δημοκρατική λειτουργία της πόλης. Ας κάνουν όλοι το ίδιο. Ας σκέφτονται πριν τοποθετηθούν με τρόπο που μπορεί να οξύνει την κατάσταση» και απηύθυνε έκκληση «να πέσουν οι τόνοι και να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός...» καθώς είναι σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση».

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αντίστοιχα σε τοποθέτησή της και η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρένα Καραλαριώτου υποστήριξε πως «όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο δεν μπορεί να προτρέχει για γεγονότα που επηρεάζουν παιδιά...
Προτάσσουμε την ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Η ευθύνη που έχουμε όσοι έχουμε δημόσιο λόγο είναι πολύ σημαντική. Το τελευταίο διάστημα κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν σημαία την αστυνομική βία. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε το πόρισμα της εισαγγελίας και μετά να τοποθετηθούμε».
* «Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που θα πρέπει να καταδικάσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο...» τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρίκης Πέτρος επισημαίνοντας ότι «η ένταση της τρομοκρατίας είναι συνειδητή από την κυβέρνηση. Αξιοποιεί τέτοια περιστατικά για να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία να κάτσει στα αυγά της...».
* «Καταδικάζουμε την ενέργεια των αστυνομικών» δήλωσε και ο επικεφαλής της ΠΡΑΞΙ Απ. Γούλας υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένουν το πόρισμα της αστυνομίας, πριν τοποθετηθούν για το γεγονός.
* Επίσης, τόσο ο δημοτικός σύμβουλος της «Ορμής Ανανέωσης» Αχιλλέας Λώλης όσο και ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστας Βαϊούλης, συμφώνησαν να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της εισαγγελίας.

4 ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σύμφωνα με τον δευτεροβάθμιο έλεγχο ειδικών κλιμακίων μηχανικών της ΚΤΥΠ, κρίθηκαν ακατάλληλες τέσσερις σχολικές μονάδες, ανάφερε ο κ. Καλογιάννης και σημείωσε πως τα σχολεία που ανήκουν στην κατηγορία Β, με επικινδυνότητες, όπως ένα ξεκολλημένο μάρμαρο ή σοβάς, θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά στα ακατάλληλα σχολεία υποστήριξε ότι απαιτούνται μελέτες και κονδύλια που πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος για την αποκατάστασή τους, ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμα να ανοίξουν. Τα θέματα λειτουργίας των σχολείων και η κάλυψη των αναγκών τους, θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ στελεχών του Δήμου με τους διευθυντές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ
Σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, θα τοποθετηθούν έξι προκάτ αίθουσες στον προαύλειο χώρο του σχολείου Φαλάνης, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο πρωινές ώρες, δήλωσε ο δήμαρχος.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
Όσον αφορά τα κοινωνικά βοηθήματα για τους σεισμόπληκτους, ο κ. Καλογιάννης επισήμανε ότι διατέθηκε το ποσό των 200.000 ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσει η διάθεση των κοινωνικών βοηθημάτων των 600 ευρώ, με τις αιτήσεις των πολιτών να ανέρχονται σε πάνω από 500.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
«Η επιδότηση ενοικίου θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων της Κοιλάδας», ανάφερε ο κ. Καλογιάννης, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοιλάδας και υποστήριξε ότι παράλληλα έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την τοποθέτηση 22 τροχόσπιτων στην κοινότητα.

ΤΟ ΤΕΘΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΖΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας «φρέναρε» την παραχώρηση εκτάσεων του στρατοπέδου Τζήμα, στο Μεζούρλο, στον Δήμο Λαρισαίων, απάντησε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη χθεσινή, η κ. Καραλαριώτου. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος προχωρά σε νέες προσπάθειες να επαναφέρει το θέμα και επίκεινται συναντήσεις με αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, όπου θα μπουν στο τραπέζι εκ νέου οι προτάσεις του. Να σημειωθεί ότι το ΤΕΘΑ έθετε ως όρο για την παραχώρηση του στρατοπέδου την ολική πολεοδόμησή του, στην οποία διαφώνησε κατηγορηματικά ο Δήμος.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass