Αφήνουν τους πάγκους, βγαίνουν στον δρόμο...

ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 9:00
Χωρίς Λαϊκή Τετάρτης σήμερα λόγω διαμαρτυρίας... Χωρίς Λαϊκή Τετάρτης σήμερα λόγω διαμαρτυρίας...

Δεν θα στήσουν τους πάγκους τους σήμερα οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών στην οδό Καλλιθέας

στη Λάρισα, όπως το συνηθίζουν κάθε Τετάρτη, καθώς μαζί με όλους τους συναδέλφους τους παραγωγούς πωλητές σε όλη την Ελλάδα κατεβαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Αν και η κυβέρνηση προχώρησε στην απόσυρση του πρώτου σχεδίου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, εν τούτοις οι άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο στις λαϊκές αγορές, συνεχίζουν τον αγώνα τους, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μέλη του Σωματείου Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών και του Σωματείου Βιομηχανικών Προϊόντων θα συγκεντρωθούν νωρίς το πρωί στον χώρο της λαϊκής αγοράς, προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση και στη συνέχεια, με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και θα παραδώσουν σχετικό υπόμνημα. Σύμφωνα με τις διοικήσεις των δύο σωματείων θα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα, όπως η κατάργηση της μόνιμης άδειας του πωλητή, το νέο σύστημα μοριοδότησης και κυρίως η αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών. «Ζητάμε να αποσυρθεί συνολικά το Νομοσχέδιο, γιατί αν περάσουν αυτές οι αλλαγές, χιλιάδες επαγγελματίες θα εκδιωχτούν από τις λαϊκές αγορές και η είσοδος των εταιρειών σε αυτές θα έρθει σαν μια φυσική εξέλιξη», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας συμπαρίσταται στα Σωματεία των λαϊκών αγορών, ζητά απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου και διεκδικεί: Να παραμείνουν οι άδειες προσωπικές και μόνιμες, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει έως τώρα. Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στις λαϊκές, κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί στην ανεργία. Να παραμείνει η ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Να σταματήσουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με κέρδη και ζημιές, να χρηματοδοτηθούν στο ύψος που απαιτείται, με κανόνες και στελεχωμένες δομές. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να ενισχύονται και από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από την εισφορά των επαγγελματιών που πρέπει να μειωθεί. Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημά μας.
Δεν έφταναν τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων, ήρθαν και οι εγκληματικές πολιτικές για τη διαχείριση της πανδημίας, τα τραγελαφικά “άνοιξε-κλείσε” της Κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες από μας στην απόγνωση. Να παρθούν επομένως μέτρα που να καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης σήμερα, αλλά και να μας προστατεύουν την “επόμενη μέρα” από τα χρέη και τη χρεοκοπία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass