Να εφαρμοστεί ο νόμος ζητούν οι πυροσβέστες, για τις καλαμιές

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2014 16:36 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:10

 

Να εφαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία, σχετικά με το κάψιμο0 των καλαμιών, ζητά η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η ένωση, σε επιστολή της προς την «Ε»< αναφέρει:

«Στη Θεσσαλία κάθε καλοκαίρι συντελείται ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα με το κάψιμο των καλαμιών στους απέραντους σιτοβολώνες της !!Τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και άλλες ρυπογόνες ουσίες εκλύονται στην ατμόσφαιρα ως παράγωγα της καύσης, τα οικοσυστήματα διαταράσσονται, το τοπικό μικροκλίμα επηρεάζεται δυσμενώς, γεωργικές καλλιέργειες καταστρέφονται, ανυπολόγιστες ζημιές σε ποιμνιοστάσια και αγροτικά μηχανήματα-εργαλεία, υποδομές, χωριά-οικισμοί-αγροικίες, ακόμη και ανθρώπινες ζωές απειλούνται και όλοι καλούν την πυροσβεστική να σώσει την κατάσταση, ενώ δεν είναι και λίγοι οι πολίτες που αδιαφορούν και μόνο όταν απειλείται η περιουσία τους ευαισθητοποιούνται .!! Και φυσικά όταν οι συνθήκες το ευνοούν σε αγροτικές περιοχές που γειτνιάζουν δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις "και είναι πάρα πολλές" οι πυρκαγιές επεκτείνονται και τις καταστρέφουν χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής!! Δε θέλουμε να επεκταθούμε στις επιπτώσεις για το μηχανισμό του Π.Σ. από την παράλογη και παρατεταμένη καταπόνησή του, καθ’ όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών, γιατί είναι πάρα πολλές και άσκοπες, αφού θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την εξάλειψη του φαινομένου που παρατηρείται σ' αυτή την κλίμακα σ' όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας!!

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του ισχύοντα  νόμου, «που έχει σχέση με τις επιδοτήσεις», αλλά κυρίως θα πρέπει να κατανοήσουν οι αγρότες το μέγεθος της καταστροφής που προκαλείται στο περιβάλλον και στις περιουσίες συμπολιτών μας  για να σταματήσει όλο αυτό το επικίνδυνα παρανοϊκό φαινόμενο, το οποίο ΜΟΝΟ στη χώρα μας συμβαίνει και κυρίως στον Θεσσαλικό κάμπο. Σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί η καύση των καλαμιών, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων από μέρους του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για μείωση του ποσού των επιδοτήσεων επί των δηλώσεων του Ο.Σ.Δ.Ε. που θα λάμβανε ο αγρότης.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass