Να αποσυρθεί το ν/σ για τις Λαϊκές

Ζητά με ανακοίνωσή της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγιάς

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 17:00

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί χωρίς να κάνει τίποτα για τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στους παραγωγούς κι εμπόρους των λαϊκών αγορών, αναφέρει ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αγιάς.

Και συνεχίζει: Σαν να μην έφτανε αυτό επιχειρεί τώρα με το σχέδιο νόμου, που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα.  Στα κρυφά και χωρίς κανέναν διάλογο επιχειρεί να παραδώσει τις λαϊκές στους ιδιώτες και να οδηγήσει πολλούς παραγωγούς κι εμπόρους λαϊκών αγορών στην ανεργία. Καταργεί τη μόνιμη άδεια και μεταβίβασή της. Δίνει τη δυνατότητα αδειοδότησης σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες). Δίνει τη δυνατότητα αδειοδότησης σε επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ). Καταργεί τα κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, αναπηρία, πολυτεκνία) για τη χορήγηση άδειας μικροπωλητή. Αποκλείει τους εκπροσώπους των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μοριοδοτεί τους τίτλους σπουδών για την απόδοση μίας θέσης σε λαϊκή αγορά. Στόχος της είναι η μετατροπή των λαϊκών αγορών σε σούπερ μάρκετ αδιαφορώντας πλήρως για τον ρόλο των παραγωγών και των εμπόρων, οι οποίοι στηρίζουν την ελληνική διατροφή και οικονομία συγκρατώντας τις τιμές πώλησης των προϊόντων για το λαϊκό νοικοκυριό. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ζητά την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου. Θα σταθεί αλληλέγγυος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των παραγωγών και καταναλωτών της περιοχής μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass