Διαμαρτυρία δασκάλων για υπερπληθή τμήματα

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2021 21:12

Για πολλοστή φορά οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα της ασφάλειας στα σχολεία λόγω της πανδημίας και με αιτήματα την προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας και τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί τηρώντας με μάσκες και αποστάσεις συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αλλά η αντιπροσωπεία δεν κατόρθωσε να συναντηθεί με τον περιφερειακό διευθυντή Δρ. Γ. Δοδοντσάκη καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κρίσιμη τηλεδιάσκεψη, οπότε θα επιδιώξουν συνάντηση τις επόμενες ημέρες για να τεθούν τα κυρίαρχα ζητήματα που τους απασχολούν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Δ. Παπαποστόλου υπάρχει έντονος προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τη νέα σχολική χρονιά θα υπάρξουν πάνω από 40 κενές αίθουσες διδασκαλίας εξαιτίας του Νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας. «Οι παραπάνω ρυθμίσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Κατά συνέπεια υποβαθμίζεται η ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να ανεγερθούν νέα σύγχρονα και ασφαλή διδακτήρια και να θωρακιστούν αντισεισμικά.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass