Διαβούλευση για νέες υπηρεσίες άρδευσης

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2021 15:03

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ο Δήμος Αγιάς και το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»

προσκαλούν παραγωγούς, γεωπόνους και παραγωγικούς φορείς του Δήμου στη διαβούλευση για τις υπηρεσίες άρδευσης που αναπτύσσονται σε συνεργασία με τις ερευνητικές ομάδες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ερευνητικού κέντρου Jülich της Γερμανίας στο πλαίσιο του έργου H2020 ATLAS. Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: «Στη διάρκεια της διαβούλευσης θα παρουσιαστούν σύντομα οι υπηρεσίες άρδευσης που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Κυρίως, όμως, θα ζητηθεί η συμβουλή και η κρίση όσων συμμετάσχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, στα μέτρα των αναγκών και απαιτήσεών τους.
Οι υπηρεσίες άρδευσης του έργου ATLAS αναπτύσσονται στις πιλοτικές περιοχές της Αγιάς και της Επανομής της Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Η επίδειξη των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στους πιλοτικούς αγρούς της Αγιάς. Αναλυτικά αποτελούνται από τις παρακάτω επιμέρους παροχές προσφερόμενες σε επίπεδο αγροτεμαχίου: Υπολογισμός των βαθμοημερών ανάπτυξης των καλλιεργειών, διαθέσιμες κάθε ημέρα από την αρχή μέχρι το τέλος της περιόδου ανάπτυξής τους (Growing Degree Days–GDD). Καταγραφή και ημερήσια ειδοποίηση των ημερών/ωρών που σημειώθηκε παγετός. Αποτύπωση της εξέλιξης της υγρασίας και θερμοκρασίας σε εδαφικό προφίλ, στα αγροτεμάχια που έχουν εφοδιαστεί με τους σχετικούς αισθητήρες μέτρησης. Προγραμματισμός άρδευσης βάσει του ιστορικού εφαρμογής αρδευτικού νερού και της καιρικής πρόγνωσης, για τα αγροτεμάχια που έχουν εφοδιαστεί με συστήματα παρακολούθησης της εδαφικής υγρασίας.
Εκτίμηση αναγκών καλλιεργειών σε νερό, βάσει της καλλιέργειας, των εδαφικών χαρακτηριστικών και της καιρικής πρόβλεψης, με δυνατότητα συνυπολογισμού εφαρμογής προγενέστερων αρδευτικών δόσεων.
Εκτίμηση υφιστάμενων υπόγειων υδατικών αποθεμάτων ανά ζώνη και πρόβλεψη εξέλιξής τους εντός της αρδευτικής περιόδου (σε κλίμακα πιλοτικής περιοχής)».
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου, 19:30 – 21:30 και θα επαναληφθεί την Τρίτη 20 Απριλίου, 11:00 – 13:00. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/ohXHwxJsiwt4SFYq8

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass