Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο απόδημος ελληνισμός η μεγάλη εθνική εφεδρεία»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:21

«Όλοι θυμόμαστε το θρίλερ με τις εκλογές του 2000 και πόσο καθοριστική ήταν σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση η δυνατότητα των κομμάτων να μεταφέρουν με ναυλωμένα αεροπλάνα ομογενείς, αλλά και τα ερωτηματικά διαφάνειας για τα οικονομικά τους και

τις δυνατότητές τους να οργανώνουν τέτοιες μετακινήσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εισηγητική του παρέμβαση ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι «ο απόδημος Ελληνισμός ήταν πάντοτε η μεγάλη εθνική εφεδρεία. Είναι η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό, και γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τις χώρες που ζουν. Πολλοί διατηρούν τα ήθη και τις παραδόσεις της πατρίδας εντονότερα απ’ ό,τι εμείς εδώ. Οι δεσμοί μαζί τους πρέπει να διατηρούνται ισχυροί. Κι αυτό μπορεί να το πετύχει η άμεση συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες της χώρας».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη σημείωσε ότι «η πρόδρομη συζήτηση που ξεκίνησε με την αναγγελία της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει την παρούσα πρόταση νόμου προοιωνίζει ότι δύσκολα θα προκύψει η απαραίτητη συναίνεση για την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3. Μακάρι να διαψευσθώ. Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο να ακουστεί και πάλι στην αρμόδια επιτροπή της εθνικής αντιπροσωπείας η φωνή των αποδήμων και να διατυπωθούν καθαρά οι θέσεις των κομμάτων και ίσως στο μέλλον να υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις συναινέσεων και συγκλίσεων».