Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές και υποψήφιοι σεισμόπληκτων περιοχών

Η ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΕΔ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:28

Με αφορμή αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) για ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων στις πανελλαδικές από τις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Λάρισας, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή με

επιστολή της σημειώνει πώς «σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38Α’) και του άρθρου 68 του Ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12Α’), oι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από φυσικές καταστροφές, όπως, σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
Για την εισαγωγή τους, απαιτείται κάθε φορά η έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται το ειδικό ποσοστό το οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ημερήσιο, Εσπερινό), το οποίο δεν υπερβαίνει ανά κατηγορία το δύο τοις εκατό (2%)» καταλήγει η υφυπουργός.