Και ιδιώτες ...στα Κοιμητήρια

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 21:01

Συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ταφής και ανακομιδής νεκρών, δίνει τη δυνατότητα να συνάπτουν

οι Δήμοι με ιδιώτες, τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στον Δημόσιο τομέα».
Συγκεκριμένα η προτεινόμενη διάταξη -άρθρο 4- που αφορά στην «Ανάθεση υπηρεσιών ταφής και ανακομιδής νεκρών», τροποποιεί το άρθρο 61 του νόμου 3979/201, που διαμορφώνεται ως εξής: «Άρθρο 61.
Σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης χώρων πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και ταφής και ανακομιδής νεκρών.
1. Η Οικονομική Επιτροπή, μπορεί κατά την κρίση της, να αποφασίζει για τη σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (Α’ 147) για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, καθώς και ταφής και ανακομιδής νεκρών, εφόσον οι σχετικές πιστώσεις είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό.
Με την ως άνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθορίζονται ιδίως το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται.
2. Συμβάσεις που έχουν καταρτισθεί από Δήμους, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, με τις οποίες έχει ανατεθεί σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και η αποκομιδή και διαχείριση αποβλήτων, θεωρούνται νόμιμες μέχρι τη λήξη τους».
Η εν λόγω διάταξη προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που προκήρυξε χθες 24ωρη απεργία στα δημοτικά κοιμητήρια της χώρας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την απόσυρσή της και καταγγέλλει το Υπουργείο Εσωτερικών «ότι ο λόγος της κατάθεσής της, δεν είναι η έλλειψη προσωπικού που επικαλείται, αλλά η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Δήμων».
Λένα Κισσάβου

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass