Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να μιλούν και να καταγγέλλουν»

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:09

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η τρίτη και τελευταία διαδικτυακή εκδήλωση που άνοιξε με αφορμή

την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα της συζήτησης «Γυναίκα σε κίνδυνο. Ευαλωτότητα και οι προκλήσεις της επόμενης μέρας», που οργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Πολιτών στα πλαίσια δράσεων του Larissa Learning City. Διακρίσεις με βάση το φύλο, μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ανεργία, ενδοοικογενειακή βία, γυναικοκτονία και έμφυλη βία, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση, ειδικότερα προβλήματα όπως μετανάστευση, trafficking, και μονογονεϊκότητα είναι μερικά από τα θέματα που περιγράφουν τους κινδύνους που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παρά τους διαχρονικούς και συνεχείς αγώνες τους για τα αυτονόητα δικαιώματά τους σε όλους τους τομείς. Η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρίτα Απρίλη σε τοποθέτησή της τόνισε: «Ελπίζουμε ότι κλείνοντας τον Α’ Κύκλο αυτών των διαδικτυακών συζητήσεων, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση τόσο των ευάλωτων γυναικών όσο και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ως Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτήν την εκστρατεία ενημέρωσης. Στόχος μας, είναι όλοι και όλες μαζί να διαμορφώσουμε τις συνθήκες αυτές, ώστενα αποθαρρύνουμε όσους αρέσκονται στην εξουσιαστική βία. Να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, αλλά και όλα τα θύματα να μιλούν, να καταγγέλλουν».
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρίτα Απρίλη. Την εκδήλωση τίμησαν με τη διαδικτυακή του παρουσία ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος και η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας κ. Αγλαΐα Ρογγανάκη.
Για το θέμα μίλησαν ο κ. Νίκος Πουτσιάκας κοινωνιολόγος, μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου, η κα Μαγδαληνή Ζαφειρίου, υπεύθυνη των Προγραμμάτων Ενημέρωσης για την Α21 Ελλάδος, η κα Καλλιόπη Μυτιληναίου, βοηθός Συντονισμού Πυλώνα Απασχολησιμότητας HELIOS IOM (ΔΟΜ), ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, συντονιστής Κοινωνικών Υπηρεσιών 2021 (ΔΗΚΕΛ) και η κα Ανθή Γιάγκα, δικηγόρος, εκπρόσωπος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Τον συντονισμό της διαδικτυακής συζήτησης είχε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» κ. Νατάσα Πολυγένη. Για όσες και όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σημειώνεται ότι έχει αναρτηθεί στο κανάλι του Δήμου Λαρισαίων στο youtube.