Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας Paul-Guenter Balzer

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 12:25

Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας Paul-Guenter Balzer (Μπάλτσερ), γνωστός στην κοινωνία της Λάρισας μέσα από δεκάδες έργα που είχε σχεδιάσει.

Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1940 όπου και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο HdK University of Architecture and Art του Βερολίνου. Ως φοιτητής γνώρισε τη Μαρίκα Πισπιρίκου η οποία φοιτούσε στην Αρχιτεκτονική σχολή στο Βερολίνο στην Technische Universität Berlin και την οποία το 1966 παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα. Ίδρυσε τεχνικό γραφείο με έδρα τη Λάρισα, με συνεργάτη τον επίσης Μηχανικό Νικόλαο Πισπιρίκο και μαζί οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Λάρισα.

Στα πιο γνωστά κτίριά τους συγκαταλέγονται οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Albio Biokarpet, Cosmos aluminum, τα ξενοδοχεία Μετροπόλ και Διόνυσος, κλινικές και ειδικά κτίρια όπως η επέκταση του Γ.Ν Λάρισας, η ψυχιατρική Κλινική Στοφόρου στα Τρίκαλα, ο βρεφονηπιακός σταθμός Φιλόπτωχου Στέγης Λάρισας, ο παιδικός σταθμός Γιαννακάκη στη Λάρισα, το Αστεροσκοπείο Γιάννουλης,  πλήθος επαγγελματικών κτιρίων όπως το εμπορικό κέντρο Cosmos, το κτίριο Χριστόπουλου, αντιπροσωπίες αυτοκίνητων όπως VW-Audi Γιαννακοπουλος , τα γραφεία της εφημερίδας Ελευθερία, και πλήθος κτιρίων κατοικιών. Το έργο του το συνεχίζουν ο γιός του Δημήτρης Αρχιτέκτων Μηχανικός σε συνεργασία με τον γιό του Νικόλαου Πισπιρίκου Πολ./κό Μηχανικό Ιωάννη.

Ο Paul-Guenter Balzer Μπάλτσερ έφυγε στα 82 του χρόνια στις 13.4.2021, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω τα παιδιά και τον εγγονό του. Έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας για κληρονομιά τα έργα του. Η οικογένεια του ευχαριστεί όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν, έζησαν και χάρηκαν μαζί του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass