Ο παγετός βγάζει τους αγρότες στον δρόμο

Συλλαλητήριο με τρακτέρ την ερχόμενη Πέμπτη στην Αγιά

Δημοσίευση: 19 Απρ 2021 21:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Σε συλλαλητήριο στην Αγιά με τρακτέρ την Πέμπτη 22 Απριλίου οδηγούνται οι αγρότες της επαρχίας της στην προσπάθειά τους να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στις καλλιέργειές τους από μια σειρά παγετών που συνέβησαν το τελευταίο δίμηνο, να εκφράσουν την αγωνία τους για την πορεία της φετινής γεωργικής παραγωγής και φυσικά να πιέσουν την Κυβέρνηση για γρήγορες, δίκαιες αποζημιώσεις και οικονομικά μέτρα ανακούφισής τους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και παράλληλα να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη παραγωγών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, μετά από πρόσκληση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της επαρχίας Αγιάς. Σ’ αυτήν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αγιάς, της Ποταμιάς, του Μεταξοχωρίου, των Νερομύλων, του Αετολόφου, της Ανάβρας, της Πρινιάς, της Δήμητρας και της Μαρμαρίνης και κουβεντιάστηκε εκτενώς το θέμα των πρόσφατων παγετών που έπληξαν την περιοχή. Ομόφωνα εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη ζημιά που σε ορισμένες καλλιέργειες κρίνεται ως ολική και εκφράστηκε η ανάγκη ανάδειξης του προβλήματος με συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τους αρμόδιους φορείς.
Όπως αναφέρει, μάλιστα, σχετική ανακοίνωση: «Για την καλύτερη ανάδειξη αποφασίστηκε συλλαλητήριο με τρακτέρ την Πέμπτη 22 Απριλίου στην Αγιά, στις 9:30 το πρωί. Καλούνται όλοι οι αγρότες να πάρουν δυναμικά μέρος τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Καλούνται όλοι οι πολιτειακοί παράγοντες να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους».

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass