Πανστρατιά για επίλυση του υδατικού προβλήματος

Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 15:03

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φορείς της Θεσσαλίας να υιοθετήσουν το διεκδικητικό

πλαίσιο που σχετίζεται με τα νερά και να στηρίξουν τις προσπάθειές τους απέστειλε η Επιτροπή για τη Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ) σε συλλογικούς φορείς και οργανώσεις, υλοποιώντας τον σχεδιασμό που κατήρτισαν οι γεωτεχνικοί, σε πρόσφατη σύσκεψη στο ΓΕΩΤΕΕ.
Η Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από τους κ. Γέμτο Φάνη (ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Γιαννακό Κώστα (πρόεδρο Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας), Κοτσιμπογεώργο Ηλία (πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας), Ντογκούλη Δημήτρη (πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ) έστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη και τον πρόεδρο Περ. Συμβουλίου (και τις περιφερειακές παρατάξεις), στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας, στο ΤΕΕ/ΚΔ-Θ, σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και σε άλλους φορείς αγροτών, στον ΣΘΕΒ, στο ΕΒΕ, κ.ά. Ήδη αρκετοί φορείς ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να στηρίξουν την προσπάθεια. Αναλυτικότερα, στην επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και στην ΠΕΔ ζητείται να γίνει ειδική συζήτηση για τα θέματα αυτά στο Συμβούλιο και η Επιτροπή να παρουσιάσει τις θέσεις της για το ιδιαίτερα οξυμένο υδατικό πρόβλημα της περιοχής.ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τα μέλη της Επιτροπής γνωρίζουν ότι η αποστολή τους είναι δύσκολη. Θεωρούν όμως υποχρέωσή τους να αγωνιστούν για το μέλλον της Θεσσαλίας, να ενημερώσουν τους φορείς και την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία, εάν δεν υλοποιηθούν άμεσα βασικά έργα που σχετίζονται με τα νερά. Η εκτίμησή τους είναι ότι «θα παραμεριστούν οι όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές αντιπαραθέσεις και θα προταχθεί το κοινό συμφέρον, που είναι η παλλαϊκή στήριξη του αγώνα τους, ώστε να πιεστεί η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει βασικά έργα που θα ξεδιψάσουν τον θεσσαλικό κάμπο και θα ενισχύσουν την ελληνική γεωργία. Δεν πρέπει να χαθεί μία ακόμα ευκαιρία» τονίζουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν: Διευκρινίζουμε τέλος πως, επειδή υπάρχουν απόψεις που «έρχονται» από το παρελθόν, σχετικά με την αναγκαιότητα ή όχι των έργων Αχελώου, εμείς αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωσή τους, υποδεικνύοντας παράλληλα τη βέλτιστη -κατά την άποψή μας και πάντοτε με βάση τα σημερινά δεδομένα- αξιοποίηση των υδάτων του ταμιευτήρα Συκιάς. Εννοείται πως επειδή οι διεκδικήσεις μας εκτείνονται πολύ πέραν της ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων Αχελώου και επειδή η μελλοντική αξιοποίηση των υδάτων Αχελώου αφορά κυρίως στις επόμενες γενιές, επιζητούμε τη συνεργασία και με φορείς άλλων τεκμηριωμένων απόψεων. Ως «αντίπαλοί» μας μπορεί να θεωρηθούν μόνο οι πολιτικές, σήμερα και στο μέλλον, οι οποίες λόγω της έλλειψης σχεδιασμού, της μη εφαρμογής ώριμων λύσεων και της μη προώθησης αναγκαίων έργων, θα παρατείνουν τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους για τη Θεσσαλία.

Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass