«Να αποσυρθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας για το ΚΕΘΕΑ»

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2021 16:50

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει «την απερίφραστη καταδίκη της στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αλλάξει τον χαρακτήρα της ίδιας της θεραπευτικής διαδικασίας του ΚΕΘΕΑ καθώς εντάσσει τη «μείωση της βλάβης» στους σκοπούς του, σε μία εποχή μάλιστα που ο πληθυσμός στον οποίο απευθύνονται τα υποκατάστατα (χρόνιοι χρήστες οπιοειδών) συνεχώς μειώνεται».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μετατρέπει συγχρόνως τη θεραπευτική κοινότητα, τον θεμέλιο λίθο του ΚΕΘΕΑ σε ένα μόρφωμα που ονομάζει «Διεύθυνση Κλινικών Εφαρμογών», μέσω του οποίου καταργούνται ή συγχωνεύονται αυτοτελείς μονάδες, που ήταν εξιδεικευμένες σε ειδικούς πληθυσμούς ή είδη εξάρτησης. Παράλληλα, αναπαράγει την αναχρονιστική ιατρικοποίηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, ενώ θέτει τις βάσεις για τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ «λειτουργικού και μη λειτουργικού χρήστη».
Συγχωνεύει και κλείνει μονάδες εμβαθύνοντας τις λογικές κόστους-οφέλους μέσα στη θεραπεία. Το κάθε Δ.Σ. θα παίρνει αποφάσεις με γνώμονα το οικονομικό «κόστος» και όχι τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα. Η ίδια πολιτική έχει μειώσει κατά 21% το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ τα τελευταία χρόνια κι έχει καθιερώσει συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αποτελούν εμπόδιο στη θεραπεία η οποία βασίζεται στη σταθερή θεραπευτική σχέση! Απαιτούμε: Την άμεση απόσυρση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.  Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2019 που επιβάλλει διορισμό του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ από την Κυβέρνηση και όχι από εκλογές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass